FATTOUSH

FATTOUSH


Libanesisk brødsalat med Sumak

2 personer

Ingredienser

2 skiver daggammelt brød skåret i mundrette stykker
1 spsk. olivenolie
Havsalt
1 fed knust hvidløg
10 cherrytomater skåret i halve
1⁄2 rød peberfrugt skåret i tern
1 lille rødløg skåret i tynde skiver
6 radiser skåret i tynde skiver
1⁄2 agurk
En lille håndfuld hakket frisk mynte
En lille håndfuld hakket bredbladet persille
Saften af en 1⁄4 citron
1 tsk. Sumak
1 spsk. olivenolie
Flagesalt
Groftkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Rist brødet på en pande med olivenolie og salt indtil det er blevet gyldent og sprødt. Sluk for

varmen og vend nu med knust hvidløg, og sæt til side imens du forbereder grøntsagerne.

Bland alle grøntsagerne, urterne og dressingen til salaten og smag til med salt, Sumak og friskkværnet peber.

Brødstykkerne vendes i lige før servering for at bevare den sprøde overflade.

Salt, havsalt

Salt, havsalt

5,00 kr

- Havsalt laves ved fordampning af havvand, og har en bedre smag og tekstur end bordsalt. Selvom havsaltets grovere tekstur bevares, kan det give en anderledes fornemmelse i munden og ændringer i smag på grund af sin langsommere opløsningshastighed. Dets… read more

Sumak (Sumac), stødt

Sumak (Sumac), stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Sumak kommer fra Mellemøsten og bruges i en række forskellige retter fra hummus og friske salater til stegt kød og grøntsager.  Sumak bær er røde og syrlige og kan bruges til at tilsætte citrus-noter til maden. Hele sumakbær kan… read more

Udsolgt

Salt, flagesalt

Salt, flagesalt

20,00 kr

Flagesalt er sprøde saltflager er produceret og høstet efter gamle traditioner. Strukturen og fugtigheden i saltet forbedrer smagsoplevelsen og ser smukt ud på bordet. ASAs flagesalt er produceret på Island, hvor saltholdigt havvand varmes op og herefter høstes saltkrystallerne, når… read more

Peber, sort (Pepper, black), hel

Peber, sort (Pepper, black), hel

45,00 kr

ØKOLOGISK – Sort peber er lavet ved gæring og tørring af de umodne bær af piper negrum. Når bærrene er plukket tørres de i solen indtil de bliver sorte. Smagen virker godt til både søde og krydrede retter. Det er bedst… read more

« Tilbage til opskrifter