ARUK

ARUK


Kartoffel fritter med Baharat og friske urter.

En vegetarisk irakisk/jødisk ret, der traditionelt serveres som en let frokost. Smager også dejligt som en snack med yoghurt dip med tahin, citron, chili og salt.

Ingredienser:

500 gr. bagekartofler

1 mellemstort fintrevet løg

4 fintskåret forårsløg

2 æg pisket let sammen

1 god håndfuld bredbladet persille

1 god håndfuld frisk koriander

4 spsk. hvedemel

2 tsk. Baharat

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. sød paprika

1⁄2 spsk. groft salt

1⁄2 tsk. groftkværnet sort peber

Ca. 1 dl. vegetabilsk olie til dybstegning

Fremgangsmåde:

Bag kartoflerne, med skindet på, i en 185° varm ovn i ca. 1 time, indtil de er helt bløde når der stikkes i dem.

Pil skindet af kartoflerne og mos dem groft. Riv løget fint og pres så meget væde ud af dem, som muligt.

Tilsæt alle ingredienser til de moste kartofler, og bland det hele godt sammen. Lad gerne kartoffelblandingen hvile i køleskabet i en times tid, for at det hele samler sig og smagene får mulighed for at udvikle sig.

Varm olien op i en dyb pande til middelhøj varme. Form kartoffelblandingen til runde, flade fritter og steg dem i 2 - 3 min. indtil de er gyldne og sprøde.

Serveres imens de stadig er varme med et drys havsalt på toppen.

« Tilbage til opskrifter