BABA GANOUSH

BABA GANOUSH


Baba ganoush er en skøn og cremet aubergine dip, der stammer fra Mellemøsten.
Dippen smager dejligt som tilbehør til fladbrød, sprøde grøntsagsstænger eller som en slags dressing i sandwich, pitabrød og falafler.

Der er forskel på størrelsen på auberginer, så smag til hen af vejen, og juster evt. mængden af krydderier.
De bagte hvidløg kan erstattes af 2 fed friske hvidløg, hvis du ønsker en mere skarp og stærk hvidløgssmag.

Ingredienser:

2 auberginer

3 fed hvidløg med skal på

3 spsk. Tahin

2 spsk. olivenolie

Saften fra en halv citron

1 tsk. stødt spidskommen

1⁄2 tsk. røget paprika

1 1⁄2 - 2 tsk. flagesalt

1⁄2 tsk. mild chilipulver

Bredbladet persille

Ristede sesamfrø

Fremgangsmåde:

Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel. Placer dem sammen med hvidløgsfeddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 185° i ca. 45 minutter eller indtil de er bagt fuldstændig bløde og møre, når du prikker i dem.

Når auberginerne er kølet af pilles skindet af dem og kødet placeres i en foodprocessor, sammen med resten af ingredienserne, på nær persille og sesamfrø. Hvidløgene befries for skallen og placeres ligeledes i foodprocessoren. En nem måde at få feddene ud af skallerne er ved at trykke let på dem, hvorefter de gerne skulle smutte ud, som man smutter en mandel.

Blend indtil den ønskede konsistens er opnået og smag til med citronsaft og diverse anvendte krydderier.

Server Baba ganoush dippen med frisk bredbladet persille og ristede sesamfrø på toppen.

« Tilbage til opskrifter