BRUNKAGER

BRUNKAGER


Brunkager er en af julens klassiske bagværk. Når du bruger ASAs brunkagekrydderi får dine brunkager en perfekt afstemt smag af jul, og med denne opskrift er du sikret en vidunderlig sprød mundfuld. Brunkager bringer minder om barndommens jul frem hos de fleste af os.

 

Ingredienser:

(ca. 75 stk.)

100 g sirup eller flydende honning

75 mørkt rørsukker

125 g smør

1 tsk. potaske + 1 tsk. vand

2 spsk. ĀŠĀ brunkagekrydderi

250 g hvedemel

50 g mandler

25 g pomerans

25 g sukat

 

Tilberedning:

Smelt honning eller sirup, sukker og smør i en gryde, og rør indtil det får en jævn konsistens. Lad blandingen blive lunken.

  

Rør potaske og vand sammen og bland det i sirupsblandingen. Bland krydderier og mel, og rør det i dejen sammen med smuttede, groft hakkede mandler, hakket appelsin eller pomeransskal og hakket sukat. Ælt indtil dejen er blank.

 

Rul dejen ud i to-tre ca. 4 cm tykke stænger. Læg dem i køleskabet, og lad dem hvile mindst to dage (gerne længere hvis du har tid).

 

Skær så dejen i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv og læg dem på bagepapir på bageplade.

 

Bag kagerne i ca. 5 min. i en 200 grader varm ovn til de er lysebrune. Afkøl på bagerist

Brunkagekrydderi, stødt

Brunkagekrydderi, stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Vi har blandet nogle af julens velduftende og smagfulde krydderier til brunkager. Med ASAs brunkagekrydderi kan du hurtigt og nemt bage knasende brunkager. Under opskrifter kan du se vores bud på en brunkageopskrift. ASAs brunkagekrydderi indeholder: kanel, ingefær,… read more

« Tilbage til opskrifter