BUTTER CHICKEN

BUTTER CHICKEN


Butter chicken Klassisk indisk ret med kylling mør som smør i en krydret yoghurt sauce.

Der findes forskellige variationer af butter chicken, mere eller mindre stærke og tilberedt på forskellige måder. Denne variant kan hele familien være med på da den ikke er hæsblæsende stærk men stadig dejligt krydret.

Start gerne dagen i forvejen med forberedelsen da kyllingen kun bliver bedre af at marinere natten over.

2 personer 

Ingredienser:

Marinering:

250 g kyllingefilet skåret i mindre stykker

100 g græsk yoghurt

1 fed finthakket hvidløg

Ca. 2 cm. revet frisk ingefær

1 tsk. Garam Masala

1 tsk. stødt spidskommen

½ tsk. gurkemeje

1 tsk. Jamaican Bell chilipulver

½ tsk. salt

1 spsk. citronsaft

Sauce:

250 g purerede dåsetomater

1 håndfuld mandler blødgjort i vand i 12 timer

½ dl fløde

1 stang kanel

2 kardemommekapsler (frøene tages ud af kapslerne og stødes let)

2 hele nelliker stødt groft i en morter

2 spsk. smør

Salt

Tilbehør:

Bredbladet persille

Ris

Chapati

Fremgangsmåde:

Skær kylling ud i mindre stykker og bland med græsk yoghurt, hvidløg, ingefær, Garam Masala, gurkemeje, spidskommen, chilipulver, citronsaft og salt, og lad marinere natten over i køleskabet eller minimum 3 timer.

På dagen:

Varm ovnen op til 200 grader og grill kyllingen, med marinaden i ca. 20 min. på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad. Imens kyllingen er i ovnen tilberedes saucen.

Purér tomaterne med de blødgjorte mandler. Konsistensen skal være cremet.

Varm smørret op i en dyb pande og vend kanel, kardemomme og nelliker i smørret i et par minutter indtil krydderierne begynder at frigive duft. Det må ikke brænde på.

Tilsæt nu tomat/mandel puréen og lad simre ved svag varme i ca. 5 min.

Når kyllingen er færdigtilberedt blandes kylling og marinade med tomatsauce og fløde. Varm igennem i et par minutter og smag til med salt, chili og citronsaft.

Drys med bredbladet persille eller frisk koriander og server med hvide ris, Chapati og evt. mango chutney.

Garam Masala, stødt

Garam Masala, stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Aromatisk blanding der tager udgangspunkt i spidskommen og koriander kombineret med søde krydderier (kanel, kardemomme, nelliker og laurbærblade). Garam masala har persisk oprindelse, men er i dag en uundværlig ingrediens i det nordindiske køkken. Lidt peber og nelliker… read more

Spidskommen (Cumin), stødt

Spidskommen (Cumin), stødt

45,00 kr

Økologisk – Spidskommen har traditionelt været brugt i mellemøstlig, indisk, nordafrikansk, europæisk og mexicansk madlavning. Det er en af ​​de stærke smage i karry og mexicanske røde saucer. De hele frø er små og ovale og har en lidt bitter smag.… read more

Gurkemeje (Turmeric), stødt

Gurkemeje (Turmeric), stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Stødt gurkemeje er lettere at finde end hel. En lille mængde giver en dyb gylden farve til mange retter – tilsæt den f.eks når du koger ris. Gurkemeje kan blandes med andre krydderier i en karry eller bruges… read more

Kanel, Ceylon/Sri Lanka (Cinnamon), hel

Kanel, Ceylon/Sri Lanka (Cinnamon), hel

35,00 kr

ØKOLOGISK - Også det man kalder "ægte kanel". Det er relateret til (og forveksles ofte med) cassia, men kanel har en mere delikat smag og er velegnet søde retter.Sri Lanka eller Ceylon kanel er skåret fra den indre bark fra kaneltræet.… read more

Kardemomme, grøn (Cardamom pods), kapsler

Kardemomme, grøn (Cardamom pods), kapsler

35,00 kr

ØKOLOGISK - Kardemommekerner kommer fra kapsler, der åbnes under høsten. De er mørke og har en kraftig smag med noter af citrus og eucalyptus. Hvis kardemommekapslerne lægges i en tesi kan de nemt fjernes igen efter tilberedning. DK-ØKO-100 Oprindelse: ikke-EU-jordbrug Andre… read more

Nelliker (Cloves), hele

Nelliker (Cloves), hele

35,00 kr

Økologisk - Kryddernelliker er blomsterknopper fra et tropisk træ. De er mørkebrune og meget kraftige i smagen, så et par nelliker vil sædvanligvis være tilstrækkeligt til en ret. Nelliker tilsættes ofte vildtretter i Europa og er standard i mange karryer. Det… read more

« Tilbage til opskrifter