CAJUN-KRYDRET LAKS MED QUINOA

CAJUN-KRYDRET LAKS MED QUINOA


Til 4. personer. Denne ret udgør en nem og lækker aftensmad, hvor der både er smag og fylde med krydderiblandingen cajun.

 

Ingredienser:

Laks:

600 g laks (4 store stykker)

1 1/2 spsk ĀŠĀ Cajun

ĀŠĀ Havsalt

ĀŠĀ Sort peber

 

Quinoapilao:

250 g quinoa

Dobbelt vandmængde

3 ĀŠĀ laurbærblade

3 fed hvidløg

3 forårsløg

2 1/2 cm revet ingefær

100 g markchampignon

1 stor rød peberfrugt

125 g friske tomater

125 g asparges. Enderne knækkes af og toppene lægges til side.

100 g friske ærter

4 spsk god olivenolie

ĀŠĀ Havsalt

ĀŠĀ Sort peber

Saft og skal af en 1/2 citron

Citronbåde til pynt

 

Dressing:

1 1/2 dl creme fraiche

1 dl skyr

3/4 tsk ĀŠĀ Cajun

 

Tilberedning:

Quinoa skylles og koger 20 min i vand, salt og laurbærblade. Mens den koger, tilberedes grønsagerne. Når quinoaen er færdig, trækker den til grønsagerne er færdige. Skær grøntsagerne i passende mundrette stykker.

 

Løg, hvidløg og ingefær svitses i olie et par minutter. Champignon tilsættes og steges i yderligere nogle minutter. Tilsæt derefter peberfrugt og tomater.

 

Der skal være bid i grønsagerne, så de må ikke blive for bløde. Salt og peber tilsættes. Til sidst blandes de skårne asparges i, undtagen toppen og 3/4 af ærterne. Sluk for varmen.

 

Bland straks med den kogte quinoa og tilsæt revet citronskal og -saft. Imens det trækker, tilberedes laksen.

 

Laksestykkerne drysses med 1 spsk. cajun, salt og peber.

  

Steg laksestykkerne på en pande med skindsiden nedad i 8-9 min ved middelvarme. Fedtstof kan udelades, da laks er en fed fisk. Laksestykkerne vendes og steges færdige i ca. 3 min.

 

Aspargestoppene tilsættes quinoablandingen.

 

Créme fraiche blandet op med skyr røres med 3/4 tsk. cajun.

 

Der pyntes med finskårne toppe af forårsløg, friske ærter og citronbåde, evt. rucola og der strøs med lidt cajun. Serveres straks.

 

Cajun, stødt

Cajun, stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Cajun indeholder både et skud chili og forskellige urter, der er blandet med hvidløg. Prøv denne blanding med laks eller i kylling, i en gumbo eller jambalaya. Den fungerer også godt med grillet kød. Cajun har sit navn… read more

Salt, havsalt

Salt, havsalt

5,00 kr

- Havsalt laves ved fordampning af havvand, og har en bedre smag og tekstur end bordsalt. Selvom havsaltets grovere tekstur bevares, kan det give en anderledes fornemmelse i munden og ændringer i smag på grund af sin langsommere opløsningshastighed. Dets… read more

Peber, sort (Pepper, black), hel

Peber, sort (Pepper, black), hel

45,00 kr

ØKOLOGISK – Sort peber er lavet ved gæring og tørring af de umodne bær af piper negrum. Når bærrene er plukket tørres de i solen indtil de bliver sorte. Smagen virker godt til både søde og krydrede retter. Det er bedst… read more

Laurbærblade (Bay leaves), hele

Laurbærblade (Bay leaves), hele

20,00 kr

ØKOLOGISK Laurbærtræet er i familie med kanel og cassia, og dets blade byder på en varm og krydret smag. Laurbærblade sælges tørrede og hele, og to eller tre vil være tilstrækkeligt til en stor omgang gryderet, suppe eller sauce. Opbevaret korrekt… read more

« Tilbage til opskrifter