CHICKEN TIKKA MASALA

CHICKEN TIKKA MASALA


A classic Anglo-Indian curry.

 

Ingredienser:

(til 4 personer)

Vegetabilsk olie

1 stort pillet løg

2 små friske grønne chilier

1 knivsspids friskrevet ingefær

3 fed hvidløg

1 tsk. gurkemeje

2 tsk. ĀŠĀ garam masala

1 spsk. tomatpuré

1 spsk. brunsukker

400 g hakkede tomater

4 kyllingebrystfilleter, skåret i små stykker

10 ĀŠĀ tørrede karryblade

4-6 spsk. yoghurt naturel

Friskhakkede koriander

 

Fremgangsmåde:

Opvarm 2 spiseskefulde olie på en pande. Skær løget ud og opvarm det på derpå. Fjern kernerne fra chilien og skær hak det og ingefæren og tilfør det på panden. Pres hvidløget og påfør det på panden. Lad ingredienserne stege i 2-3 minutter. Tilfør tumeric, garam masala og sukkeret. Lad det yderligere stege i 1-2 minutter. Tilføj tomatpuréen og de hakkede tomater. Rør godt og lad det opvarme i 7-11 minutter.

Hæld den samlede masse i en blender/foodprocessor og blend massen indtil den er cremet. Tilføj 1 tsk. frisk olie på den samme pande fra før og steg kyllingen indtil den er let brunet. Hæld saucen tilbage på panden og tilføj karrybladene. Lad retten simre i 10 minutter eller indtil kyllingen er gennemkogt.

 

Rør yoghurten i med halvdelen af de hakkede koriander og servér retten toppet med de resterende koriander.

 

Garam Masala, stødt

Garam Masala, stødt

45,00 kr

Aromatisk blanding der tager udgangspunkt i spidskommen og koriander kombineret med søde krydderier (kanel, kardemomme, nelliker og laurbærblade).

Karryblade (Curry leaves), knuste

Karryblade (Curry leaves), knuste

20,00 kr

ØKOLOGISK - Selvom karryblade ikke er den primære ingrediens i karryretter, har de fået deres navn, fordi de afgiver en distinkt duft af karry, når de er stødt. Bladene er små og grønne og dyrkes i mange indiske haver. De anvendes...

 

« Tilbage til opskrifter