CHOKOLADEBARK MED SUMAK

CHOKOLADEBARK MED SUMAK


Sumak tilføjer en dejlig syrlighed til chokoladen, og går godt i spænd med de ristede nødder, de sød/syrlige tranebær og smagen af honning fra bipollen.

Topping kan varieres med nødder, frø og tørret frugt som man har lyst til, men vil som minimum anbefale at riste nødderne/frøene for et knasende element til chokoladebarken.

Ingredienser:

100 g mørk chokolade 70%

1 tsk. Sumak

1 spsk. ristede hvide sesamfrø

En håndfuld ristede mandler

En håndfuld tørrede tranebær

2 tsk. bipollen (kan udelades)

Lidt kokosflager

Et drys flagesalt

Fremgangsmåde:

Smelt halvdelen af chokoladen i en skål over et vandbad.

Når chokoladen er smeltet tages skålen af vandbadet og det resterende chokolade røres i.

Hæld den smeltede chokolade ud på et fad eller en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med Sumak samt resten af toppingen.

Lad chokoladen størkne i køleskabet og bræk den derefter i tilfældige rustikke bidder.

Nyd med en kop kaffe.

Sumak (Sumac), stødt

Sumak (Sumac), stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Sumak kommer fra Mellemøsten og bruges i en række forskellige retter fra hummus og friske salater til stegt kød og grøntsager.  Sumak bær er røde og syrlige og kan bruges til at tilsætte citrus-noter til maden. Hele sumakbær kan… read more

Udsolgt

Sesam, hvid (Sesame, white), hel

Sesam, hvid (Sesame, white), hel

10,00 kr

ØKOLOGISK – Sesamfrø er meget populære i vestlig, mellemøstlig og asiatisk madlavning. Sesamolie bruges til mange ting, især kinesiske retter og sesampasta eller tahini, der er populært i Mellemøsten. Sesam kan også give smag til kager eller brød og give en… read more

Salt, flagesalt

Salt, flagesalt

20,00 kr

Flagesalt er sprøde saltflager er produceret og høstet efter gamle traditioner. Strukturen og fugtigheden i saltet forbedrer smagsoplevelsen og ser smukt ud på bordet. ASAs flagesalt er produceret på Island, hvor saltholdigt havvand varmes op og herefter høstes saltkrystallerne, når… read more

« Tilbage til opskrifter