DABO KOLO

DABO KOLO


Dabo Kolo er knasende sprøde og krydrede små brødstykker, der spises som en snack i Etiopien.
Brug dem som appetizers eller server som snacks til en kold øl.

Ingredienser:

255 gr. hvedemel

2 spsk. Etiopisk Berbere

1 tsk. salt

1 1⁄2 spsk. sukker

1 1⁄4 dl. vand

1⁄2 dl. vegetabilsk olie

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Rør lidt efter lidt vandet i melblandingen. Ælt dejen med hænderne, når røreskeen ikke længere kan klare opgaven. Der skal tilsættes lige nøjagtigt så meget vand at dejen hænger sammen i en tæt masse.

Tag nu dejen ud på et melbestrøet bord og form en fordybning i midten. Hæld lidt af olien i fordybningen og fold dejen ind over olien. Det vil nok skvulpe lidt ud over kanterne, men det sker der ikke noget ved.

Ælt olien ind i dejen og gentag denne proces 4-5 gange indtil dejen har absorberet al olien.

Tænd ovnen på 180° og beklæd en bageplade med bagepapir.

Imens ovnen varmer op trilles dejen på størrelse med en lillefinger.

Skær ud i små stykker på størrelse med det sidste led på din lillefinger, og placer stykkerne på bagepladen.

Bag i 20-30 minutter og vend dem undervejs, så de får en brun overflade på begge sider.

Lad dem køle helt af så de bliver sprøde og knasende.

« Tilbage til opskrifter