Fransk pâté med krydderier

Fransk pâté med krydderier


Opskrifter rejser ind i mellem længere end mennesker. De bliver delt på rejser, og ankommer til nye køkkener. Denne opskrift på fransk landpaté fik vi fra en af vores kunder, Gert, i starten af året, og er blevet et hit i ASA-køkkenet. Tak til inspirationen til Gert, og husk at du altid er velkommen til at dele dine tips og yndlingsopskrifter, så kan det være, at der er flere der får glæde af dem.

Tilberedning

Tænd for ovnen på 170 grader.

Beklæd en postejform (ca 23x13 cm) eller et ildfast fad med spækskiver, der går ud over fadets kant.

Kødet røres med den hakkede fjerkrælever, løg, æg, salt, peber samt postejkrydderi.

Skinken skæres i store tern og blandes forsigtig i farsen.

Farsen fyldes i fadet, spækket bøjes ind over, og postejen stilles i vandbad i en 170 grader C varm ovn i ca. 1½ time.

Spises kold med baguette og cornichoner og evt et godt glas rødvin.

Ingredienser
1 stort hakket og brunet løg
½ kg hakket kalve og flæskesmåkød
300 g fjerkrælever, hakket (vi bruger kyllingelever)
100 g skinke
1 tsk. salt
1 tsk. peber
2 tsk. postejkrydderi
2 æg
ca. 200 gram fersk spæk i skiver (vi bruger bacon)

Postejkrydderi består af:
10 g nelliker
5 g muskatnød
5 g muskatblomme
5 g hvid peber
5 g timian
5 g basilikum
5 g knuste, siede laurbærblade

Nelliker (Cloves), hele

Nelliker (Cloves), hele

35,00 kr

Økologisk - Kryddernelliker er blomsterknopper fra et tropisk træ. De er mørkebrune og meget kraftige i smagen, så et par nelliker vil sædvanligvis være tilstrækkeligt til en ret. Nelliker tilsættes ofte vildtretter i Europa og er standard i mange karryer. Det… read more

Muskatnød (Nutmeg), hel

Muskatnød (Nutmeg), hel

30,00 kr

ØKOLOGISK – De hele muskatnødder bevarer deres smag meget længere end stødt muskatnød, og kan rives på et lille rivejern. Styrken af ​​krydderiet betyder, at en lille mængde er mere end nok til at give smag til kager, tærter eller ostesaucer.… read more

Muskatblomme (Mace), hel

Muskatblomme (Mace), hel

35,00 kr

ØKOLOGISK - Muskatblommes smag og aroma ligner muskatnød, men et mere kraftfuldt krydderi. Muskatblomme bruges ofte i kager eller doughnuts, mælkedesserter og i nogle kyllingeretter. De hele blade kan være vanskelige at male helt fint, men de kan tilsættesl en sauce… read more

Laurbærblade (Bay leaves), hele

Laurbærblade (Bay leaves), hele

20,00 kr

ØKOLOGISK Laurbærtræet er i familie med kanel og cassia, og dets blade byder på en varm og krydret smag. Laurbærblade sælges tørrede og hele, og to eller tre vil være tilstrækkeligt til en stor omgang gryderet, suppe eller sauce. Opbevaret korrekt… read more

 

« Tilbage til opskrifter