GYROS

GYROS


Hold de græske ferieminder i live eller drøm dig hen til en græsk ø med disse hjemmelavede Gyros.
Man kan anvende svinekød eller oksekød i stedet for kylling og tzatziki i stedet for cremefraiche dressing med friske urter.

De er herlige at have med på en picnic og et oplagt valg til en grillaften.

Ingredienser:
2 personer

250 gr. Kyllingefilet skåret i strimler

1 1⁄2 spsk Gyros

1 spsk. citronsaft

1⁄2 tsk. havsalt

2 spsk. olivenolie

4 fladbrød eller hvedetortillas

Grøn salat

1⁄2 bakke cherrytomater

1⁄2 agurk

Syltet rødløg

2 dl. cremefraiche

En håndfuld frisk mynte

En håndfuld bredbladet persille

1 tsk. havsalt

1⁄2 tsk. groftkværnet peber

Saften af en kvart citron

Fremgangsmåde:

Bland kyllingefileterne med Gyros, citronsaft og havsalt og lad marinere mindst 2 timer, gerne natten over.
Bland cremefraiche med friskhakket mynte og bredbladet persille og bland med salt, peber og citronsaft.

Skær cherrytomaterne og agurk i mindre stykker. Vask salaten og flå bladene i mindre stykker.
Varm olien op i en pande og steg kyllingefileterne i et par minutter ved middelhøj varme. Varm fladbrødene i ovnen.

Anret kylling samt alt tilbehøret på fladbrødene, rul sammen og nyd.

« Tilbage til opskrifter