HVEDER

HVEDER


Brød - Vi elsker smagen af friskbagte hveder med et hint af god kardemomme. Hvederne smager klart bedst når de er hjemmebagte. Her får du vores hvedeopskrift.

 

Ingredienser:

500 g mel
2 dl mælk
50 g smør
40 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
2 tsk stødt kardemomme

Mælk til at pensle med

 

Fremgangsmåde:

Lun mælk og smør sammen til smørret er smeltet.


Opløs gær i mælken.


Pisk æg og bland mælkemassen, mel, salt, kardemomme og sukker i.

Ælt dejen godt. Stil dejen et lunt sted og lad den hæve tildækket i en halv times tid til den er cirka dobbelt størrelse.

Ælt dejen igennem endnu en gang og del den i 10-12 boller. Placer dem tæt på en bageplade og lad dem efterhæve i 20 minutter. Bollerne skal helst røre hinanden.

Hvederne skal pensles med mælk inden bagning.

Bag hvederne ved 200 grader i 15 - 20 minutter.

Vigtigt: Husk at hvederne skal flækkes og ristes inden de spises.

Kardemomme (Cardamom), stødt

Kardemomme (Cardamom), stødt

35,00 kr

ØKOLOGISK - Hvis du ikke har tid til at afskalle og støde kardemomme derhjemme, så kan du købe vores friskkværnede version. Da det er helt friskkværnet kan smagen være kraftigere end du er vant til, så brug det forsigtigt i starten.… read more

 

« Tilbage til opskrifter