KARDEMOMMEGRØD MED KANELGLASEREDE ÆBLER

KARDEMOMMEGRØD MED KANELGLASEREDE ÆBLER


Ingredienser:

2 dl. havregryn

3 dl. havremælk eller almindelig mælk

2 dl. vand

1 tsk. knust kardemomme

1⁄2 tsk. kardemommekerner

1⁄2 tsk. salt

1 spsk. ahornsirup

Topping:

1 æble

10 gr. smør

1 spsk. ahornsirup eller honning

1 tsk. stødt kanel

En håndfuld ristede mandler

Skyr

Fremgangsmåde:

Bland havregryn med havremælk, kardemomme og salt i en kasserolle.

Bring i kog ved lav varme og lad koge i ca. 5 min. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.

Lad grøden trække et øjeblik, når den har opnået den ønskede konsistens. Spæd evt. op med vand eller havremælk, hvis den er blevet for tyk.

Skær æblet i tynde både.

Opvarm smørret på en pande og steg æblerne indtil de begynder at blive bløde og afgive væde.

Tilsæt nu ahornsirup/honning og kanel og steg et øjeblik indtil æblerne er blevet godt glaserede.

Top grøden med æblerne, ristede mandler og evt. en skefuld skyr.

« Tilbage til opskrifter