Ingredienser:
2 dl. havregryn
3 dl. havremælk eller almindelig mælk
2 dl. vand
1 tsk. knust kardemomme
1⁄2 tsk. kardemommekerner
1⁄2 tsk. salt
1 spsk. ahornsirup
Topping:
1 æble
10 gr. smør
1 spsk. ahornsirup eller honning
1 tsk. stødt kanel
En håndfuld ristede mandler
Skyr
Fremgangsmåde:
Bland havregryn med havremælk, kardemomme og salt i en kasserolle.
Bring i kog ved lav varme og lad koge i ca. 5 min. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
Lad grøden trække et øjeblik, når den har opnået den ønskede konsistens. Spæd evt. op med vand eller havremælk, hvis den er blevet for tyk.
Skær æblet i tynde både.
Opvarm smørret på en pande og steg æblerne indtil de begynder at blive bløde og afgive væde.
Tilsæt nu ahornsirup/honning og kanel og steg et øjeblik indtil æblerne er blevet godt glaserede.
Top grøden med æblerne, ristede mandler og evt. en skefuld skyr.