KIWISALAT MED ZA'ATAR OG TAHINDRESSING

KIWISALAT MED ZA'ATAR OG TAHINDRESSING


En dejlig frisk sommer salat, hvor kiwierne spises med skindet på.

Hvis du ikke bryder dig om at spise skindet på kiwierne kan de selvfølgelig skrælles. Tahindressingen kan udskiftes med en olie/eddike dressing, men den nøddeagtige smag fra tahinen går virkelig godt sammen med de syrlige kiwi, salte fetaost og krydrede Za'taar.


Ingredienser:

1 agurk

3 kiwifrugter

1 rødløg

100 g Fetaost

Frisk dild

1⁄2 spsk. Za'atar

1 tsk. sorte sesamfrø

1⁄2 tsk. Sumak

Dressing:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. tahin

1 spsk. citronsaft

2-3 spsk. vand


Fremgangsmåde:

Skær agurken på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær i skiver.

Skrub kiwifrugterne fri for de små stikkende hår. Skær dem på langs to gange, så hver kiwi i alt er delt i fire, og skær dem ud i små trekanter.

Skær rødløget i tynde skiver.

Bland nu alle ingredienserne til dressingen. Tilsæt vand efter hvor tyk eller tynd du ønsker dressingen skal være.

Fordel agurkskiverne på et fad. Dernæst smuldres halvdelen af fetaosten over agurkerne, hvorefter kiwistykkerne fordeles. Smuldre resten af fetaen over agurker og kiwi og fordel også det skivede rødløg over salaten.

Drys med Za'atar, sorte sesamfrø og Sumak og pynt med frisk dild.

Bland evt. det hele sammen med dressingen, og pynt med lidt ekstra dild.

For en pæn præsentation af salaten kan dressingen serveres ved siden af.

Spis med en skive brød og du har et komplet måltid til en let frokostanretning.

Za'atar, stødt

Za'atar, stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Dette krydderi bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar. Za'atar kan også bruges til at krydre… read more

Sesam, sort (Sesame, black), hel

Sesam, sort (Sesame, black), hel

20,00 kr

ØKOLOGISK – Sesamfrø er meget populære i vestlig, mellemøstlig og asiatisk madlavning. Rist sesamfrøene let på en tør pande for at få en kraftigere nøddeagtig smag frem. Det er også en nem og attraktiv pynt. Bland for eksempel sort og hvid… read more

Sumak (Sumac), stødt

Sumak (Sumac), stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Sumak kommer fra Mellemøsten og bruges i en række forskellige retter fra hummus og friske salater til stegt kød og grøntsager.  Sumak bær er røde og syrlige og kan bruges til at tilsætte citrus-noter til maden. Hele sumakbær kan… read more

Udsolgt

« Tilbage til opskrifter