KULFI MED HINDBÆR OG FENNIKEL

KULFI MED HINDBÆR OG FENNIKEL


Kulfi er traditionel indisk is lavet på indkogt mælk. Til forskel fra almindelig vestlig is har den indiske kulfi en tungere tekstur og en delikat smag af mælk. Denne opskrift stammer fra den indiske restaurant Verandah, hvor den har været på menuen, og vi har fået lov til at dele den med jer her. Den smager lækkert skulle vi hilse og sige!

Ingredienser:
(Til 5 personer)
1 1/4 l sødmælk
300 g friske, purerede hindbær
75 g lyst rørsukker
1/2 tsk. ĀŠĀ stødt fennikel
En knivspids salt

Fremgangsmåde:
Kog mælken langsomt op i en kasserolle under omrøring. Skru varmen ned og lad det simre, indtil mælken er kogt ind til ca. en tredjedel. Bliv ved med at røre, så det ikke brænder på, og vær tålmodig.

Rør sukkeret og saltet i, og lad det simre yderligere 5 minutter. Lad mælken køle ned. Rør hindbærpuré og fennikel i den kølede mælk, og hæld blandingen i is-forme. Frys kulfien i 8 timer.

Før servering kan du stille den i køleskabet i 10 minutter. Pynt med friske hindbær.

Fennikelfrø (Fennel), hele

Fennikelfrø (Fennel), hele

35,00 kr

Fennikelfrø har en smag og duft, der minder om anis, men mildere og mindre sød. Fennikel frø bruges også i brød og giver en krydret smag til mange vegetariske retter.

« Tilbage til opskrifter