LAM MED ROGAN JOSH

LAM MED ROGAN JOSH


Hovedret - Rogan Josh er en nordindisk karry, der stammer fra Kashmir regionen. Rogan Josh fungerer særlig godt med lam, hvor de kraftige krydderier og lammekødet tilsammen giver en dejlig krydret hovedret - eller måske et alternativ til påskelammet?

Læs også Julians blogindlæg om hans erfaringer med Kashmir og Rogan Josh.

Ingredienser

(Til 6 personer)

6-7 cm frisk ingefær, skrællet og revet
7 fed hvidløg, hakket
50 g ASA Rogan Josh 

1 pinch Kashmir safran (valgfri)
4 spsk yoghurt
1 kg god kvalitet lammebov skåret i store stykker (Du kan også bruge lammekølle - spørg gerne slagteren om at skære dem med ben for et autentisk resultat)
5 medium rødløg, skåret i halve
2 røde peberfrugter, halverede og uden frø
75 g usaltet smør (eller ghee hvis du har)
600 g hakkede tomater på dåse
1/2 spsk salt

Pynt og tilbehør:
Kokosflager til pynt
Frisk koriander
1 frisk chili, finsnittet til pynt
Basmatiris, naan eller chapati brød

Fremgangsmåde
1. Dagen før: Brug en stavblender eller food processor og blend safran, ingefær og hvidløg til en pasta. Put det i en skål, der er stor nok til også at indeholde kødet.

2. Tilsæt yoghurten og rør rundt.

3. Tilsæt lammekødet i skålen og rør rundt indtil yoghurten og krydderier er fordelt over alt kødet. Dæk til og stil i køleskabet natten over.

4. Var ovnen op til 170 grader.

5. Hak løg og peberfrugter groft og blend dem i en food processor.

6. Varm en pande eller gryde, der er stor nok til at lave hele retten, op til medium varme og kom et skvæt vegetabilsk olie på.

7. Tilsæt Rogan Josh-krydderiblanding og rør rundt hele tiden, så det ikke brænder på, i ca 20 sekunder. Tilsæt løg- og peberfrugt pasten.

8. Fortsæt med at røre rundt over mild varme i ca 10 minutter.

9. Tilsæt derefter tomater, det marinerede lammekød og 2 1/2 dl vand og rør godt rundt.

10. Når retten begynder at simre, tilsættes salt. Rør rundt og læg låg på panden/gryden og stil retten i den forvarmede ovn i ca 2 timer.

11. Herefter tages retten ud og smages til. Pynt med kokosflager og frisk koriander (og måske en fintsnittet chili, hvis det passer til smagsløgene) og evt en skål yoghurt ved siden af.

12. Servees med basmati ris, naan brød eller chapatis.

Safran, Kashmir (Saffron), hel

Safran, Kashmir (Saffron), hel

105,00 kr

ØKOLOGISK - De fineste safrantråde har en dyb rød-orange farve, og den bedste kvalitet siges at komme fra Kashmir. For at give mest mulig farve og smag bør safrantråde lægges i blød i varmt vand, hvidvin eller mælk(afhængig af hvilken ret… read more

Rogan Josh, stødt

Rogan Josh, stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding, der især er velegnet til kylling eller lam.Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen. Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk,… read more

« Tilbage til opskrifter