MANOUSHE

MANOUSHE


Manoushe, eller manakish, er et libanesisk fladbrød, der serveres med forskellige toppings, hvor de mest traditionelle er lavet med enten za'atar, ost eller lammekød.

Manoushe er en populær ret i det mellemøstlige køkken og kan serveres både til salat eller en hovedret. I mange mellemøstlige lande spiser man det både som morgenmad og frokost. Spis en friskbagt manoushe med en håndfuld friske urter som fx. mynte og bredbladet persille og lidt god feta.

Za'atar er en mellemøstligt krydderiblanding, der bruges i både kød- og grøntsagsretter. ASA har lavet en autentisk, velsmagende blanding med masser af urter og sesamfrø. Her som drys på brødet.

Ingredienser

15 gr. gær
3 dl. vand
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
450-500 gr. hvedemel
2 spsk. olivenolie
2 spsk. Za'atar

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olivenolie, sukker, salt. Rør indtil sukker og salt er opløst. Tilsæt nu hvedemelet lidt af gangen.
Dejen skal være elastisk og ikke hænge fast i fingrene.
Lad hæve i 1 time ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen på 275°.
Del dejen i 6 stykker og rul ud eller form med hænderne til små runde brød.
Placer brødene på en bageplade, beklædt med bagepapir, og pensel med olivenolie og drys med Za'atar.
Bag brødene i 10-15 min. indtil de er gyldne.

Server som tilbehør til salat og grillet kød eller nyd som en eftermiddagssnack.

Za'atar, stødt

Za'atar, stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Dette krydderi bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar. Za'atar kan også bruges til at krydre… read more

« Tilbage til opskrifter