OVNBAGTE SØDE KARTOFLER MED DUKKAH OG TAHIN DRESSING

OVNBAGTE SØDE KARTOFLER MED DUKKAH OG TAHIN DRESSING


Ingredienser:
2 personer

4 små søde kartofler

2 spsk. olie

2 spsk. Dukkah Flagesalt

Bredbladet persille

Tahin dressing:

1 dl. Tahin

Saften fra 1⁄2 citron Vand

Salt

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 gr.

Skrub de søde kartofler og skær dem i både. Skræl kartoflerne, hvis de ikke er økologiske. Bland kartoffelbådene med olie, Dukkah og salt og fordel dem i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i Ca. 1⁄2 time eller til de er møre indeni og sprøde udenpå. Vend dem gerne undervejs.

Til dressingen blandes tahin og citronsaft. Du vil opleve at tahinen tykner. Dette er helt normalt og sker altid når væde blandes i tahin. Tilsæt nu vand lidt af gangen, indtil den ønskede konsistens på dressingen er opnået. Smag til med salt.

Når kartoflerne er færdigbagte drysses de med bredbladet persille, tahindressingen og evt. lidt Dukkah.
Server med lidt ekstra tahindressing til at dyppe kartoflerne i.

Dejligt tilbehør til ovnbagt laks, kylling, lam og falafler med en grøn salat og en skive brød.

« Tilbage til opskrifter