PERSISK KÆRLIGHEDSKAGE

PERSISK KÆRLIGHEDSKAGE


Led tankerne hen på 1001 nats eventyr med denne delikate kage.

Ingredienser

200 gr. blødt smør
150 gr. rørsukker
4 æg
200 gr. græsk yoghurt
Saft og skal fra 1 citron
2 tsk. rosenvand
250 gr. mandelmel
125 gr. hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. salt

Glasur:
2-2,5 dl. flormelis
2 tsk. rosenvand
Citronsaft

Pynt:
Tørrede rosenblade
Hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 175°

Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt æggene et af gangen og derefter citronsaft, fintrevet citronskal, rosenvand og græsk yoghurt.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig, og sørg for at der ikke er nogen klumper af bagepulver eller hvedemel.

Tilsæt nu i to omgange de tørre ingredienser til smør/æggemassen og bland godt sammen.

Hæld dejen i en smurt springform bag kagen i 40-45 min.

Når kagen er kølet helt af pyntes den med glasur, rosenblade og pistacienødder.
Smager dejligt med en kop myntete.

Kardemomme (Cardamom), stødt

Kardemomme (Cardamom), stødt

35,00 kr

ØKOLOGISK - Hvis du ikke har tid til at afskalle og støde kardemomme derhjemme, så kan du købe vores friskkværnede version. Da det er helt friskkværnet kan smagen være kraftigere end du er vant til, så brug det forsigtigt i starten.… read more

Rosenblade (Rose petals), hele

Rosenblade (Rose petals), hele

25,00 kr

ØKOLOGISK – Rosenblade er populære i mellemøstlig madlavning. De giver en god smag og aroma til syltetøj, saft og desserter, og kan spises frisk på salater eller kogte i væsker. De kan endda bruges til at give smag smør eller eddike.… read more

Salt, flagesalt

Salt, flagesalt

20,00 kr

Flagesalt er sprøde saltflager er produceret og høstet efter gamle traditioner. Strukturen og fugtigheden i saltet forbedrer smagsoplevelsen og ser smukt ud på bordet. ASAs flagesalt er produceret på Island, hvor saltholdigt havvand varmes op og herefter høstes saltkrystallerne, når… read more

« Tilbage til opskrifter