SHAKSHUKA

SHAKSHUKA


Shakshuka betyder 'sammenblanding' og er en klassisk mellemøstlig og nordafrikansk ret, som typisk spises til morgenmad. I Israel anses den som en nationalret. Retten er enkel og nem at lave og er også meget velegnet som frokostret. I denne opskrift er brugt en mild chilipulver, men hvis du ønsker mere styrke kan Cayennepeber bruges. Vi har også krydret med kanel for at give retten lidt varme.

Ingredienser:

1 mellemstort løg
1 1⁄2 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
600 gr. hakkede tomater
1 spsk. olivenolie
1 1⁄2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
1⁄2 tsk. sød paprika
1 tsk. Jamaican Bell chilipulver
1 tsk. stødt kanel
1 1/2 tsk. groft salt
1⁄2 tsk. stødt sort peber
5 æg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde:

Skær løg og peberfrugt i mindre tern og hak hvidløgsfedene fint.

Varm olien op i en støbejernspande.

Steg løg og peberfrugt indtil løgene er gennemsigtige og tilsæt nu hvidløget. Steg et par minutter inden alle krydderierne tilsættes, på nær salt og peber.

Steg igen et par minutter og tilsæt nu de hakkede tomater.

Bland det hele godt og lad simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

Lav 5 små fordybninger i tomatsaucen og slå æggene forsigtigt ud i hvert af hullerne. Der skal helst ikke gå hul på æggene.

Lad shakshukaen simre under låg indtil æggehviderne har sat sig og æggeblommerne stadig er flydende.

Hvis det går for langsomt med at æggehviderne sætter sig kan man sætte panden i ovnen ved 175°. Det skulle fremskynde processen. I så fald er det vigtigt at bruge en støbejernspande.

Drys shakshukaen med hakket bredbladet persille og frisk koriander. Man kan også smuldre lidt fetaost over.

Server med et godt stykke brød til.

« Tilbage til opskrifter