SPANAKOPITA TREKANTER

SPANAKOPITA TREKANTER


Spanakopita er græske små sprøde pakker med lækkert fyld af spinat og fetaost, der er perfekte at have med i picnickurven.
Fyldet kan ud fra basen med spinat varieres som man har lyst. Spinat og feta er den traditionelle græske kombination, men prøv fx. at tilsætte røget laks, skift fetaen ud med mozzarella eller cremet gedeost. Grønne ærter og oliven er et lækkert vegetarisk alternativ.

Ingredienser:

1 pakke filodej

400 gr. frossen, optøet helbladet spinat

150 gr. fetaost

1 æg

Ca. 10 riv muskatnød (på rivejernet)

1 tsk. løgpulver

2 tsk. Dijon sennep

1⁄2 tsk. stødt sort peber

50 gr. smeltet smør

2 spsk. Za'atar

Fremgangsmåde:

Start med at lave fyldet.

Pres så meget væde ud af den optøede spinat som muligt. Dette kan gøres ved at placere spinaten i en si og presse på spinaten med en palet, så væden løber gennem sien.
I en skål røres spinaten nu sammen med æg, revet muskatnød, løgpulver, Dijon sennep og sort peber. Tilsidst smuldres fetaosten i spinatblandingen og vendes forsigtigt så fetaosten ikke bliver rørt helt ud.

Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 185°.

Skær rullen med filodej i 8 cm. bredde skiver. Det nemmeste er, at skære rullen over imens den stadig er rullet sammen med papiret. Det er meget lettere at have med at gøre. Imens du arbejder med at lave de enkelte pakker er det vigtigt, at opbevare de resterende stykker filodej i et fugtigt viskestykke, så de ikke tørre ud.

Start med at tage to stykker filodej og pensl dem begge med smeltet smør, før de lægges sammen. Placer stykkerne vertikalt mod dig, og læg en spsk. spinatfyld i det højre hjørne med lidt plads til siderne. Fold nu filodejen med fyldet ind over sig selv, så der dannes en trekant. Fortsæt med at folde dejen over sig selv op til øverste hjørne. Placer trekanten på bagepladen med foldesiden nedad. Fortsat proceduren indtil der ikke er mere fyld.

Pensl tilsidst trekanterne med smeltet smør, og drys med Za'atar. Bag midt i ovnen i 20 minutter til de er blevet gyldne og sprøde.

« Tilbage til opskrifter