SPICY GULERODSSUPPE

SPICY GULERODSSUPPE


En god gulerodssuppe kan blive endnu mere velsmagende med krydderier fra det mellemøstlige køkken. Skru op og ned for styrken i retten ved at tilsætte mere eller mindre chili.

 

4 personer

 

Ingredienser

600 gram gulerødder

200 gram kartofler

3 dl vand

1 tsk. ĀŠĀ chiliflager

1 tsk. ĀŠĀ flagesalt

1 dåse kokosmælk

40 gram hasselnødder

2 spsk.ĀŠĀ Ras-el Hanout

1 lille bundt frisk mynte

4 spsk. creme fraiche eller græsk yoghurt

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

 

Vask og skræl gulerødder og kartofler og skær i 2x2 cm tern.

 

Kom kartofler og gulerødder i en tykbundet gryde. Steg kort grøntsagerne i olie og chiliflager.

 

Tilsæt 3 dl vand og lad det småkoge i ca. 30 minutter til grøntsagerne er bløde. Hold øje undervejs og rør evt. i gryden.

 

Hak imens hasselnødderne groft, bland med Ras-el Hanout og stil til side.

 

Hak myntebladene groft.

 

Når grøntsagerne er bløde blendes de med en stavblender til en blød ensartet masse. Tilsæt kokosmælk og lad suppen koge op. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.

 

Smag til med salt og server i skåle med en spsk. creme fraiche, friskhakket mynte og hasselnødblandingen.

 

Chili, flager

Chili, flager

25,00 kr

ØKOLOGISK - ASAs chiliflager kan bruges som krydderi i gryderetten eller drysses over fisk, pizza, hummus eller en anden lækker ret, der mangler et pift chili. ASAs chiliflager er fra cayenne chili. De er ikke så stærke som bird's eye...

Salt, flagesalt

Salt, flagesalt

20,00 kr

Flagesalt er sprøde saltflager er produceret og høstet efter gamle traditioner. Strukturen og fugtigheden i saltet forbedrer smagsoplevelsen og ser smukt ud på bordet. ASAs flagesalt er produceret på Island, hvor saltholdigt havvand varmes op og herefter høstes saltkrystallerne, når...

Ras-El-Hanout, stødt

Ras-El-Hanout, stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Ras-el-Hanout bruges i mange krydrede retter i Marokko og resten af Nordafrika, hvor det både gnides på kød eller røres i ris. Ras-el-Hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt end en blanding af de bedste krydderier...

« Tilbage til opskrifter