STICKY LANGTIDSSTEGTE AUBERGINER

STICKY LANGTIDSSTEGTE AUBERGINER


Den lange tilberedningstid af auberginerne gør, at de får en let branket overflade og bliver super møre og intense i smagen fra krydderierne. 

Et skønt tilbehør til ovnstegt kylling eller fisk, eller bare som de er med en skive brød og en frisk grøn salat til. 

Ingredienser: 

2 auberginer skåret i 1 cm. tykke skiver 

2 finthakkede zittauerløg 

2 fintsnittede grønne chili 

1 god håndfuld frisk grofthakket koriander 

1 dåse hakkede tomater 

1 spsk. crunchy peanutbutter 

150 ml smagsneutral olie 

1 tsk. gurkemeje 

1 tsk. sød paprika 

1 tsk. rørsukker 

1 tsk. hvidløgspulver 

1 tsk. groft salt 

1 tsk. urteboullion 

Fremgangsmåde: 

I en stor skål blandes de hakkede tomater, peanutbutter, grofthakket koriander, alle krydderierne og olien. Tilsæt nu de skivede auberginer og bland det hele godt sammen, så alle aubergineskiverne er dækket med tomatblandingen. 

Varm en stor pande til middelhøj varme og tilsæt auberginerne sammen med tomatblandingen. Steg dem under låg ved høj varme i 10 min. Når de 10 minutter er gået vendes auberginerne forsigtigt, så dem der ligger nederst kommer til at ligge øverst og vice versa.

Sæt varmen på middelhøj og steg nu auberginerne under låg i 15 min. Efter de 15 minutter vendes auberginerne igen forsigtigt, så de ikke falder alt for meget fra hinanden. 

Nu skal auberginerne stege i en time uden låg, ved laveste varme. Denne sidste stegeproces gør dem sticky og let brændte i smagen. 

Server med frisk koriander og ristede peanuts eller cashewnødder på toppen.

Gurkemeje (Turmeric), stødt

Gurkemeje (Turmeric), stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK - Stødt gurkemeje er lettere at finde end hel. En lille mængde giver en dyb gylden farve til mange retter – tilsæt den f.eks når du koger ris. Gurkemeje kan blandes med andre krydderier i en karry eller bruges… read more

Paprika, sød (paprika, sweet), stødt

Paprika, sød (paprika, sweet), stødt

45,00 kr

ØKOLOGISK – Paprika er en af ​​de mildere former for peberfrugt og er en fantastisk måde at give farve og aroma til mad uden at gøre det stærkt. Paprika er meget populært i ungarsk og østeuropæiske madlavning, især gullasch, og bruges… read more

Hvidløgspulver (Garlic powder), stødt

Hvidløgspulver (Garlic powder), stødt

35,00 kr

ØKOLOGISK – Tørret hvidløg er mildere end rå hvidløg, der kan føles brændende i munden. Hvidløgspulveret bevarer dog meget af styrken fra ​​frisk hvidløg, og kan bruges i gryderetter, drysses over salater eller kød lige før det er steges.Prøv også at… read more

« Tilbage til opskrifter