HARIRA - MAROKKANSK KIKÆRTESUPPE

Harira er en klassisk marokkansk kikærtesuppe med mange dejlige krydderier og kikærter, der både er en populær forret, men spises også i stor stil som eftermiddagssnack.

Hjemme hos os varer den aldrig længe - og de eventuelle rester, der måtte være, bliver ofte til frokost eller aftensmad dagen efter. Hvis ikke Julian har spist det til morgenmad!

Lav gerne en stor portion - den sagtens kan holde sig i køleskabet i flere dage. Efterhånden som det bliver varmere kan den også fungere som en kold suppe med friske sommerurter.

4 personer. 


Ingredienser

1/2 dl olivenolie

2 løg

2 røde peberfrugter

3 gulerødder

4 fed hvidløg

2 spsk tomatpure

2 spsk fintrevet frisk ingefær

1-2 finthakket frisk rød chili

1 spsk stødt gurkemeje

1 spsk sød paprika

1 tsk stødt kardemomme

2 spsk hel spidskommen

2 spsk hel koriander

2 tsk chiliflager

1 kanelstang

2 ds kikærter

100 g røde linser

1 kg tomater

1,5 l vand

Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løgene fint og skær peberfrugt og gulerødder i tern.

Varm olien op i en gryde som suppen kan være i og steg løg, peberfrugt, gulerødder, hvidløg, ingefær og krydderier gyldne i olien. Kom tomatpureen i og steg videre. Hæld tomater, røde linser, kikærter og vand i gryden.

Kog op og skru derefter ned igen. Lad suppen stå og simre i en lille time. Den er færdig, når konsistensen er jævn og væsken er tyknet, og det hele smager dejligt af simreret.

Smag til med salt, peber, og måske en smule sukker, hvis den er skarp af tomaterne.

Skær citronen i skiver. Server den varme suppe med en skefuld yoghurt, frisk citronsaft og krydderurter og evt en skefuld dukkah.

Tip: Ind imellem spiser vi harira med fladbrød drysset med za'atar. De kan også laves meget nemt ved at varme pitabrød i ovnen penslet med olie og drysset med za'atar.


Ældre posts Nyere posts