SYLTEDE AGURKER

Disse syltede agurker er knasende sprøde og godt krydrede. Server dem på en frokostmad, i en god burger eller som syrligt tilbehør.

Hvis du har krondild til din rådighed, så brug gerne denne som supplement eller istedet for dildfrø. Den ser også smuk ud i et sylteglas.


Ingredienser:

1 l vand

1 dl salt

3 agurker

5 dl eddike

200 g sukker

5 lang peber

1 muskatblomme

1 spsk koriander

2 tsk dildfrø

3 bird's eye chili

2 spsk gule sennepskorn


Fremgangsmåde:

Skær agurkerne i skiver i den tykkelse, du vil have.

Bland vand og salt og rør ind til saltet er næsten opløst. Put agurkerne i saltblandingen og lad dem trække i ca. et døgn.

Næste dag blandes eddike, sukker og krydderier i en gryde og varmes op til kogepunktet indtil sukkeret er opløst.

Læg de drænede agurker i et sylteglas (skold det gerne inden brug) og hæld sylteblandingen over. Agurkerne skal dækkes helt, hvis der ikke er nok sylteblanding, så lav lidt ekstra.

Lad agurkerne trække i mindst tre dage inden de bliver serveret.


Ældre posts Nyere posts