CAJUN SEASONED SALMON WITH QUINOA PILAU

CAJUN-KRYDRET LAKS MED QUINOA


Til 4. personer. Denne ret udgør en nem og lækker aftensmad, hvor der både er smag og fylde med krydderiblandingen cajun.

 

Ingredienser:

Laks:

600 g salmon (approximately 4 large fillets)

1 1/2 spsk ĀŠĀ Cajun

ĀŠĀ Havsalt

ĀŠĀ Sort peber

 

Quinoapilao:

250 g quinoa

Dobbelt vandmængde

3 ĀŠĀ laurbærblade

3 fed hvidløg

3 forårsløg

2 1/2 cm revet ingefær

100 g field mushrooms

1 stor rød peberfrugt

125 g fresh tomatoes

125 g asparges. Enderne knækkes af og toppene lægges til side.

100 g friske ærter

4 tbsp of good olive oil

ĀŠĀ Havsalt

ĀŠĀ Sort peber

Juice and zest of 1/2 lemon

Citronbåde til pynt

 

Dressing:

1 1/2 dl creme fraiche

1 dl skyr (an Icelandic cultured dairy product that is similar to strained yoghurt)

3/4 tsk ĀŠĀ Cajun

 

Tilberedning:

Quinoa skylles og koger 20 min i vand, salt og laurbærblade. Mens den koger, tilberedes grønsagerne. Når quinoaen er færdig, trækker den til grønsagerne er færdige. Skær grøntsagerne i passende mundrette stykker.

 

Løg, hvidløg og ingefær svitses i olie et par minutter. Champignon tilsættes og steges i yderligere nogle minutter. Tilsæt derefter peberfrugt og tomater.

 

Der skal være bid i grønsagerne, så de må ikke blive for bløde. Salt og peber tilsættes. Til sidst blandes de skårne asparges i, undtagen toppen og 3/4 af ærterne. Sluk for varmen.

 

Bland straks med den kogte quinoa og tilsæt revet citronskal og -saft. Imens det trækker, tilberedes laksen.

 

Sprinkle the salmon fillets with 1 tbs of cajun and salt and pepper.

  

Steg laksestykkerne på en pande med skindsiden nedad i 8-9 min ved middelvarme. Fedtstof kan udelades, da laks er en fed fisk. Laksestykkerne vendes og steges færdige i ca. 3 min.

 

Aspargestoppene tilsættes quinoablandingen.

 

Créme fraiche blandet op med skyr røres med 3/4 tsk. cajun.

 

Der pyntes med finskårne toppe af forårsløg, friske ærter og citronbåde, evt. rucola og der strøs med lidt cajun. Serveres straks.

 

Cajun, ground

Cajun, ground

45,00 kr

Organic - Born from a fusion of French and African cooking in Louisiana, cajun balances both hot and herbal notes over a base of garlic and onion. Try this mix with salmon and chicken, in a gumbo soup or jambalaya… read more

Sea salt

Sea salt

5,00 kr

Sea salt is obtained by the evaporation of seawater, and has a better taste and texture than table salt. Where sea salt's coarser texture is retained, it can provide a different mouth feel and changes in flavour due to its… read more

Pepper, black, whole

Pepper, black, whole

45,00 kr

Organic - Black pepper is made by fermenting and drying the berries of the piper nigrum until they shrivel and turn black. They are used in many dishes from around the world, and their flavour works well for both sweet… read more

Bay Leaf, whole

Bay Leaf, whole

20,00 kr

Organic - The bay is a laurel tree, and therefore related to cinnamon and cassia. Like them, its leaves lend a sweet, warm and spicy note to both sweet and savoury dishes. Bay leaves are usually sold dried and whole,… read more

« Back to recipes