SPICY CARROT SOUP

SPICY GULERODSSUPPE


En god gulerodssuppe kan blive endnu mere velsmagende med krydderier fra det mellemøstlige køkken. Skru op og ned for styrken i retten ved at tilsætte mere eller mindre chili.

 

4 personer

 

Ingredienser

600 gram gulerødder

200 gram kartofler

3 dl vand

1 tsk. ĀŠĀ chiliflager

1 tsk. ĀŠĀ flagesalt

1 dåse kokosmælk

40 gram hasselnødder

2 spsk.ĀŠĀ Ras-el Hanout

1 lille bundt frisk mynte

4 spsk. creme fraiche eller græsk yoghurt

 

Fremgangsmåde

Vask og skræl gulerødder og kartofler og skær i 2x2 cm tern.

 

Kom kartofler og gulerødder i en tykbundet gryde. Steg kort grøntsagerne i olie og chiliflager.

 

Tilsæt 3 dl vand og lad det småkoge i ca. 30 minutter til grøntsagerne er bløde. Hold øje undervejs og rør evt. i gryden.

 

Hak imens hasselnødderne groft, bland med Ras-el Hanout og stil til side.

 

Hak myntebladene groft.

 

Når grøntsagerne er bløde blendes de med en stavblender til en blød ensartet masse. Tilsæt kokosmælk og lad suppen koge op. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.

 

Smag til med salt og server i skåle med en spsk. creme fraiche, friskhakket mynte og hasselnødblandingen.

 

Chili, flakes

Chili, flakes

25,00 kr

Organic - ASA's chili flakes can be used to spice up your stew or as a spicy sprinkle on fish, pizza, hummus, or whichever atsteful dish you are making.They are not as hot as Bird's Eye chili but are still… read more

Salt, flaky sea salt

Salt, flaky sea salt

20,00 kr

This flaky sea salt is a cruchy and, mineral-fresh salt produced and harvested according to old Icelandic traditions.The structure and humidity in the salt improves the taste and looks beautiful on the table.… read more

Ras-El-Hanout, ground

Ras-El-Hanout, ground

45,00 kr

Organic - Ras el hanout is used in many savory dishes in Morocco and North Africa, sometimes rubbed on meat or stirred into rice. ASA's blend contains sixteen different ingredients, including rose petals and saffron. Rich, sweet and elegant.ASA's Ras… read more

« Back to recipes