GRYDESTEGT KYLLING I KLASSISK TAGINE-SAUCE

Skyd genvej til simremad på en hverdagsaften og server en lækker grydestegt kylling med masser af grøntsager og en skøn aroma. Du kan skrue op og ned for styrken i saucen ved at tilsætte mere eller mindre chili. Som opskriften er nu, har den en smule bid, men uden at brænde.

4 personer

Ingredients:

Saucen

500 gram tomater

1 dåse flåede tomater

1 fed hvidløg

1 løg

1 tsk chili efter smag

1 tsk ĀŠĀ stødt sød paprika

0,5 tsk ĀŠĀ stødt allehånde

1 ĀŠĀ kanelstang

50 gram abrikoser

1 tsk sukker

Kyllingen

1 hel kylling

4 spsk. ĀŠĀ Ras-el Hanout

1 spsk. tomatpure

2 tsk. Salt

50 gram rosiner

2 dl vand

Olie til stegning

Side dishes

20 gram pinjekerner

1 pakke perle-couscous

1 bdt. frisk koriander (kan udelades)

 
Method:

Hak løget fint og tomaterne groft. Kom begge dele op i en tykbundet gryde sammen med chili, paprika, allehånde, kanelstang og hakkede abrikoser. Svits af.

Tilsæt sukker og tomater på dåse. Kog op og lad simre. Smag til med salt og peber og tilsæt en smule vand hvis saucen bliver for tyk. Stil til side.

Rens kyllingen for eventuel indmad og skær den ud i serveringsklare stykker.

Bland Ras-el Hanout, tomatpure og 1 tsk. salt sammen og gnid kyllingestykkerne med krydderiblandingen. 

Varm en stor pande med olie. Brun kyllingen og kom herefter tomatsaucen ved og evt vand så kyllingen næsten er dækket. Skru ned for varmen og lad simre under låg i 40 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.

Tjek undervejs og tilsæt evt. mere væske.

Kog perle-couscous efter anvisning på pakken.

Varm en tør pande op og rist pinjekernerne til de tager farve. Tag straks af panden og stil til side.

Server kyllingen med perle-couscous og drys med pinjekerner og koriander.


Older Post Newer Post