
Denne opskrift på pandebrød med falafler er en opdateret udgave af den klassiske mellemøstlige falafelsandwich i brød. Her er brødene lidt tykkere og lynhurtige at lave. Server dem sammen med hjemmelavet falafler og en sprød salat – ligesom i gadekøkkenerne i Mellemøsten.
4 personer
Ingredients:
Pandebrød:
4 dl hvede- eller speltmel
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1,5 dl vand
Olie til stegning
Falafler:
200 g tørrede kikærter, iblødsat i vand i mindst 20 timer (IKKE kikærter fra dåse)
0,5 tsk. natron
1 lille løg
3 garlic cloves
1 håndfuld friske urter (f.ek.s persille, koriander, purløg)
2 spsk hvedemel
olie til stegning, kokosolie eller ghee er fantastisk til det.
Fyld:
4 spsk tahindressing
4 tomater
½ agurk
50 gram rucolasalat
Evt. chiliolie
Method:
Pandebrød
Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt vand. Ælt dejen, del den i fire og rul dem ud til runde brød. Steg på panden, drys med lidt ekstra salt undervejs. Pak dem ind i sølvpapir, så de holder varmen indtil servering. Stil til side.
Falafler
Sæt de tørrede kikærter i blød med natron 20 timer før. Hæld vandet fra og blend kikærterne sammen med de øvrige ingredienser undtagen mel i en foodprocesser. Mærk om massen kan formes til små kugler, hvis ikke så tilsæt mel til du har en fast masse, der kan formes til falafelkugler. Steg falaflerne i olie på panden til de er sprøde.
Fyld
Skyl og rens grøntsagerne og hak tomater og agurker i tern. Stil til side.
Fordel grøntsager og falafler på brødene og hæld dressing og chiliolie på efter behag. Server straks.