SHAWARMA MEAT BALLS WITH COUSCOUS SALAD

Shawarma-frikadeller med perlecouscous salat

Giv hverdagsfrikadellerne et mellemøstligt twist med denne opskrift, der byder på saftige frikadeller og en dejlig frisk salat med masser af urter.  

4 personer

Ingredienser

Kebab-frikadeller

500 gram hakket oksekød

1 spsk. ĀŠĀ shawarma mix

Evt. chili efter smag

1 tsk. ĀŠĀ flagesalt

3 æg

3 spsk. speltmel

Olie til stegning

Salat

200 gram perle-couscous eller bulgur

100 gram feta

150 gram blandede urter (f.eks. mynte, koriander, bredbladet persille)

1 spsk. ĀŠĀ sumac

Skallen af en økologisk citron, fint revet

50 gram usvovlede, tørrede abrikoser.

 

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienser til frikadellerne sammen til en fars og stil på køl i 15 minutter.

Kog perle-couscous efter anvisning på pakken og stil til side.

Rens og hak urter og bland dem med sumac.

Klip abrikoserne i mindre bidder – det er nemmest med en saks.

Steg nu frikadellerne på panden. 

Saml salaten ved at komme urteblandingen og abrikoser ned i perle-couscousen og vend rundt.

Drys med feta og servér sammen med de færdigstegte frikadeller.


Older Post Newer Post