ĀŠĀS CHILISAUCE
Her er vores bud på en lækker og nem chilisauce, som er fyldt med styrke fra blandingen af de friske og tørrede chilier. Den er også rigtig god sammen med falafel.
Ingredienser
-
700 g modne røde chilier (jalapeño eller stærkere)
-
7 små ĀŠĀ tørrede bird's eye chili, stødt
- 5 hvidløgsfed, kvaste
- 5 spsk. Rørsukker
- 1 ½ dl malt eddike
-
1 spsk. ĀŠĀ salt
Fremgangsmåde
Fjern stilken fra chilierne og hak dem groft. Put dem i en gryde med resten af
- Tænd for din emhætte eller åben et vindue, inden du får det hele op at koge
- Skru ned for varmen og lad det simre for 7 minutter under låg
- Fjern fra varmen, og lad det afkøle inden det blendes til en ensartet konsistens
- Fjern klumper ved at hælde blandingen gennem en si. Hæld chilisaucen på rene glas. Og opbevar saucen i køleskabet
- Lad saucen trække i 7 dage, inden du spiser den
- Tip: Forsøg dig frem med, hvor mange bird's eye chili der skal i, for at det passer til dine smagsløg, da det er en chili, der kradser i halsen.