Opskrifter

Vandmelonsalat med Za'atar dressing

Vandmelonsalat med Za'atar dressing

Vandmelonsalat er efterhånden blevet en dejlig forfriskende sommersalat klassiker herhjemme. Der er bare et eller andet med den søde vandmelon og den salte feta der går godt i spænd. Men hvorfor ikke højne smagsoplevelsen endnu mere med en dejlig mellemøstligt inspireret dressing med Za'atar, lime og olivenolie. Helt enkelt og fungerer skønt i sammenhæng med vandmelon og feta. Ingredienser: 1⁄2 vandmelon skåret i tern 100 - 150 gr. feta En god håndfuld små oliven Frisk mynte Dresing: 2 spsk. olivenolie 1 spsk. Za'atar Saften af en lime Flagesalt Fremgangsmåde: Bland alle ingredienserne til dressingen og sæt til side. Anret den...

Læs mere →


Cookies med lakridsrodspulver, hvid chokolade og citronskal

Cookies med lakridsrodspulver, hvid chokolade og citronskal

Lakridsrodspulver er lidt sødere og rundere i smagen end lakridspulver, og egner sig virkelig godt i bagværk. Du kan skifte citronskal ud med tørrede tranebær og den hvide chokolade ud med mørk chokolade, efter smag og behag.   Ingredienser: 150 gr. blødt smør 200 gr. hvedemel 75 gr. mandelmel 100 gr. rørsukker 100 gr. brun farin 2 - 3 tsk. lakridsrodspulver, alt efter hvor stærk smag af lakrids du ønsker. 1 tsk. vanillepulver 1 tsk. natron 1 æg Skallen af en revet citron 100 gr. hvid chokolade hakket i store stykker   Fremgangsmåde: Rør smør, sukker og brun farin sammen. Rør...

Læs mere →


Fransk pâté med krydderier

Fransk pâté med krydderier

Opskrifter rejser ind i mellem længere end mennesker. De bliver delt på rejser, og ankommer til nye køkkener. Denne opskrift på fransk landpaté fik vi fra en af vores kunder, Gert, i starten af året, og er blevet et hit i ASA-køkkenet. Tak til inspirationen til Gert, og husk at du altid er velkommen til at dele dine tips og yndlingsopskrifter, så kan det være, at der er flere der får glæde af dem. TilberedningTænd for ovnen på 170 grader. Beklæd en postejform (ca 23x13 cm) eller et ildfast fad med spækskiver, der går ud over fadets kant. Kødet røres...

Læs mere →


BALSAMICO GLASEREDE RØDBEDER MED TIMIAN

BALSAMICO GLASEREDE RØDBEDER MED TIMIAN

  Ingredienser:  1⁄2 kg små runde rødbeder 2 spsk. olivenolie 2 spsk. balsamico 1 spsk. Akacie honning / Agave sirup 1 2 tsk. tørret timian 1 tsk. stødt sort peber 2 tsk. birkerøget flagesalt / almindelige flagesalt Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200° C. Skræl og vask rødbederne, og skær dem ud i kvarte. Vend dem med alle de resterende ingredienser og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 30-40 min. Vend dem gerne undervejs. Hæld den resterende glaze over rødbederne, når de er færdigbagte. Dejligt tilbehør til fx. lam eller kylling. Kan også blandes med...

Læs mere →