GAZPACHO ANDALUZ MED SPIDSKOMMEN
Gazpacho er en frisk tomatsuppe med masser smag, der skal serveres iskold og er perfekt til varme sommerdage. Kan både bruges som en let forret eller en kølig hovedret.
Ingredienser
-
1 flute eller baguette, skorpe fjernet
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk salt
-
2 spsk sherryeddike (foretrukket "reserva") eller efter smag
-
1 tsk sukker
-
1/2 tsk stødt spidskommen
-
ca 1 kg modne tomater
-
½ agurk
-
½ rød peberfrugt
-
1 ¼ dl mild ekstra jomfruolivenolie
-
Pynt: fint hakket rød og grøn peberfrugt
Fremgangsmåde
Blød brødet op i 1/2 kop vand i 1 minut og pres det derefter væsken fra og kassér vandet.
Mos hvidløg til en pasta med salt ved hjælp af en morter (eller hak og mos med en stor kniv).
Bland hvidløgspastaen, brød, 2 spsk eddike, sukker, spidskommen og halvdelen af tomaterne i en foodprocessor sammen med agurk og peberfrugt, indtil grøntsagerne er meget fint hakket.
Tilsæt resterende tomater med motoren kørende, og når de er meget fint hakket, tilsættes olien gradvist i en langsom stråle, mens der blendes, indtil suppen er så glat som muligt, cirka 1 minut.
Pres suppen gennem en sigte ned i en skål, og tryk fast på større stykker. Kassér resterne i sien.
Overfør til en beholder og afkøl tildækket i køleskabet, indtil den er kold (ca 3 timer). Smag til med salt og eddike inden servering.