KIKÆRTESALAT MED CAJUN
Personer
Hovedret til 2 personer og tilbehør til 4
Denne opskrift udgør en nem og lækker hovedret eller den kan serveres med et stykke stegt kylling eller halloumi.
Cajun er en krydret blanding, der stammer fra Louisiana i Nordamerika, hvor den tradionelt bruges i en Gumbo eller Jambalaya. Her har vi prøvet at lege med krydderiet og udfordre traditionerne og udvikle nye simple og lækre måder at bruge cajun på.
Opskriften er udviklet af Anne-Sophie Lahme.
Ingredienser
- 150 gram tørrede kikærter
-
1 spsk ASA Cajun
-
½ spsk sød paprika
- 2 peberfrugter
- 50 gram fetaost
- Et bundt bredbladet persille
- 1 spsk olivenolie
-
Havsalt
Fremgangsmåde
- Dagen før:
- Læg Kikærterne i blød i rigeligt vand
- På dagen:
- Kog kikærterne i 60 min. Skyl og stil til afdrypning.
- Tænd ovnen på 200 grader. Når den er varm stiller du den på grill. Stil de hele peberfrugter på den øverste rille i ovnen og grill dem i cirka 3 minutter på hver side. Hold øje undervejs. De skal blive lidt sorte så skindet kan løsnes. Tag peberfrugterne ud af ovnen.
- Stil ovnen på 180 grader varmluft. Gnub kikærterne forsigtigt i et viskestykke fladt på køkkenbordet.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg kikærterne på. Fordel Cajun og sød paprika på kikærterne og bland med hænderne, så alle flader er dækket af krydderi. Rist dem midt i ovnen i 20-25 minutter afhængig af din ovn. De er færdige, når de er let gyldne og sprøde.
- Skrab imens skindet fra peberfrugterne med en skarp kniv og skær dem i lange skiver.
- Hak persille og smuldr fetaosten.
- Bland alle ingredienserne i en skål dryp med olivenolie og smag til med salt.