OVNSTEGT KYLLING MED SHAWARMA
Personer
2-3
Denne opskrift giver et lækkert, nemt og krydret bud på din aftensmad.
Ingredienser
- 6 kyllingelår uden skind og ben
- 1 økologisk citron
- 50ml olivenolie
- 3 fed hvidløg, finthakket
-
1-2 laurbærblade
-
1 spsk ASA Shawarma
-
1 tsk salt
- salatblade og pitabrød til servering
- 1 ¼ dl yoghurt
- 2 spsk tahini
- 1 lille fed hvidløg, finthakket
- salt til at smage til med
- 1 spsk granatæble frø
Shawarma sauce
Fremgangsmåde
- Start inden du tager på arbejde:
- Kom kylling, revet skal og saft fra citronen, olivenolie, hvidløg, laurbærblade, shawarma-krydderi og salt i en frysepose. Sørg for at kyllingen er dækket af marinaden. Lad den trække i køleskabet i mindst 6 timer, maks 1 dag.
- Når du skal lave maden færdig: Tænd ovnen på 200 grader. Tag kyllingen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur. Hæld hele posens indhold over i et ildfast fad og sørg for at kyllingestykkerne ikke ligger oven på hinanden. Steg kyllingen i en varm ovn i ca. 30 min, hvor de gerne skulle være gennemstegte og gyldne på toppen.
- Når kyllingen er næsten færdig laves yoghurtsaucen ved at blande yoghurt, tahini, hvidløg og smag til med salt. Drys granatæblekerner på toppen. Anret den rygende varme kylling på salatblade og server med dressing og pitabrød.