SPANSK PAELLA
Personer
4
Paella er en klassisk spansk risret med skaldyr eller kylling med den karakteristiske gyldne farve og smag fra safran. Denne opskrift er simpel og lækker, og du kan altid tilføje lidt ekstra muslinger eller grøntsager, hvis du synes.
Ingredienser
-
Hvidløgsfed 1
-
Små tomater 6
-
Rød peberfrugt 1
-
Rejer 6
-
Blæksprutte 150 g
-
Bomba-ris 300 g
-
Fiskebouillon 1 liter
-
Safran 1 knivspids
-
Sød paprika 1 og 1/2 spsk
-
Persille til pynt
Fremgangsmåde
Start med at varme fiskebouillon og hvidvin sammen med et nip safran i en gryde. Hold det varmt (så safranen bedre kan trække ind i bouillonen) indtil du skal bruge det senere.
Tilsæt derefter olivenolie på panden og begynd at lave din sofrito ved først at sautere den hakket løg (indtil det er gennemsigtigt) og tilsæt derefter finthakket hvidløg og sauter i et par minutter mere.
Tilføj derefter de hakkede tomater og paprika samt en smule salt. Hvis du bruger en salt fiskebouillon, kan du muligvis undlade saltet her. Fortsæt med at røre og koge blandingen ned. Hemmeligheden bag en god sofrito er lidt tid. Den skal have en marmeladeagtig konsistens.
Tilføj blæksprutter, der kan skæres i ringe eller stykker, alt efter præference. Vend dem i sofritoen og sauter i et minuts tid.
Derefter tilsætter du risene og rører rundt, så de bliver dækket og "steges" lidt.
Tilsæt nu bouillonblandingen på panden. Hemmeligheden er ikke at røre rundt. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
Tilføj derefter rejerne ovenpå i de sidste 10 minutter. Hvis nødvendigt, vend rejerne efter fem minutter for at sikre, at de bliver tilberedt på begge sider. De vil være flotte og lyserøde, når de er færdige.
Tilføj et drys finthakket persille på toppen og server.