CHUTNEY MED TOMAT OG LØG
Chutney er et lækkert tilbehør til mange retter og kan også bruges som smørelse i sandwiches.
Ingredienser
-
5 tomater
- 1 løg
- 100 g rørsukker
- 1 dl æbleeddike
-
1/2 tsk koriander
- 5 nelliker
-
1/2 tsk fennikel
-
2 stjerneanis
-
1/2 vaniljestang
- Salt
-
peber
Fremgangsmåde
Hak løget fint og tomaterne groft
- Smelt sukker i en gryde ved lav varme, så det ikke brænder på. Til sæt løg og en lille smule salt
- Når løgene er blevet bløde tilsættes tomater, æbleeddike og krydderier
- Lad chutney'en koge igennem i mindst et kvarter og gerne længere indtil væsken er reduceret
- Smag til med salt og peber
- Put chutney'en i et glas og lad den stå i køleskabet et par dage inden servering.