OVNBAGT BLOMKÅL MED RØGET PAPRIKA OG ANCHO CHILI
Pep din blomkål op med smag fra røget paprika, hvidløg, løg og mexicansk mild chilipulver. Bryder du dig ikke om smagen af røget paprika kan det nemt skiftes ud med sød paprika.
Spis blomkålen til fx grillet eller ovnbagt laks eller bland blomkålsbuketterne med frisk pasta, olivenolie, citronsaft, ristede pinjekerner og friske krydderurter.
Ingredienser
- 1 blomkål delt i små buketter
- 2 spsk. olivenolie
-
1 1⁄2 tsk. røget paprika
-
1⁄2 tsk. hvidløgspulver
-
1⁄2 tsk. løgpulver
-
1⁄2 tsk. Ancho chilipulver eller anden mild chili
- 1⁄2 spsk. flagesalt
- Limesaft eller citronsaft
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 185°.
- I en stor skål blandes blomkålsbuketterne med olivenolie og alle krydderierne, og vendes godt rundt.
- Fordel blomkålsbuketterne på en bradepande beklædt med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter til de er let møre, men stadig har bid.
- Når de er taget ud af ovnen dryppes med lidt friskpresset lime/citronsaft.
- Server som tilbehør eller spis dem som de er med en dressing af cremefraiche med friske krydderurter.