GRATINERET GRÆSKAR MED URTESALT
Personer
2
Denne opskrift på gratineret græskar med urtesalt fungerer glimrende som tilbehør til enten en stor grøn salat, et stykke stegt kylling eller halloumi. ĀŠĀ Urtesalt er vores hjemmelavede blanding med både søde paprikaflager og velsmagende urter, der fungerer perfekt, hvor du ellers ville bruge almindeligt salt - brug den i supper, drysset over stegte grøntsager i ovnen, på æg og i mange andre yndlingsretter.
Denne opskrift er udviklet af Anne-Sophie Lahme.
Ingredienser
- ½ butternut græskar eller 1 helt hokkaidogræskar
- 4 spsk. olivenolie
- 75 gram parmesan
- 1 bundt bredbladet persille
-
1 1/2 tsk ĀŠĀ Urtesalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Halver græskarret, fjern kernerne og skær det i 0,5 cm tykke skiver. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg skiverne på pladen, pensl dem med olivenolie på begge sider og stil til side.
- Riv parmesanosten på et rivejern, hak persillen fint og bland begge dele med ASA urtesalt. Fordel parmesanostblandingen på græskarskiverne og bag i ovnen i cirka 20 minutter. Server med en stor grøn salat til.