DRY FRIED GRØNNE BØNNER – GANBIAN SIJIDOU
Personer
4
Cook Time
45 minutter
Denne ret er nem at lave. Men der findes en endnu nemmere version af den, som laves ved at stege frosne bønner hårdt i sesamolie, indtil de rynker, og efterfølgende vende dem i crispy chili oil, revet hvidløg og salt.
Ingredienser
-
1 håndfuld tørrede røde chilier
-
1 spsk tørrede rejer (kan udelades)
-
3 fed hvidløg
-
1 spsk ingefær
-
2 forårsløg
-
1 tsk sechuan peberkorn (kun skallerne – ikke kornene)
-
400 g grønne bønner eller flade bønner
-
½ dl olie
-
½ spsk sesamolie
-
1 tsk groft salt
-
100 g hakket svinekød med højt fedtindhold, fx fra svinebryst
-
1 spsk ya cai (syltet kinesisk sennep, kan udelades)
-
ca. 1 tsk groft salt
-
ca. 1 tsk sukker
-
1 spsk kinesisk eddike (eller riseddike)
- 1 spsk soja
Krydderierne
Bønnerne
Stegning
Fremgangsmåde
Krydderierne
Klip chilierne i mundrette stykker.
Hak tørrede rejer, hvidløg og ingefær fint. Hak forårsløget i tynde strimler.
Bønnerne
Nip top og bund af bønnerne, og træk den trævlede del af bønnen af, hvis bønnerne er store. Ved at tørre bønnerne for vand, vil de sprutte mindre under stegning.
Varm en wok eller gryde op ved høj varme.
Hæld olierne i, og vend det godt rundt i gryden. Det vil ryge meget, hvilket er meningen.
Kom saltet i gryden, og tilsæt bønnerne.
Steg bønnerne under jævnlig omrøring i ca. 5-6 minutter, indtil de begynder at rynke og få en sortnistret overflade.
Overfør bønnerne til et fad, og gem til senere.
Stegning
Varm wokken op ved middel varme. Steg kødet i lidt olie under omrøring i ca. 5 minutter, så fedtet fra kødet smelter, og kødet får lidt farve.
Tilsæt sichuan-peberkorn, hvidløg, ingefær, chili, rejer og ya cai, og steg yderligere i ca. 30 sekunder under omrøring.
Kom sukker, eddike, soja og salt i, og lad det opløse sig i.
- Kom bønnerne og forårsløget i, rør rundt i 30 sekunder, smag til med salt, og server straks.