Baba ganoush er en skøn og cremet aubergine dip, der stammer fra Mellemøsten.
Dippen smager dejligt som tilbehør til fladbrød, sprøde grøntsagsstænger eller som en slags dressing i sandwich, pitabrød og falafler.
Der er forskel på størrelsen på auberginer, så smag til hen af vejen, og juster evt. mængden af krydderier.
De bagte hvidløg kan erstattes af 2 fed friske hvidløg, hvis du ønsker en mere skarp og stærk hvidløgssmag.
Ingredients
- 2 auberginer
- 3 fed hvidløg med skal på
- 3 spsk. Tahin
- 2 spsk. olivenolie
- Saften fra en halv citron
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1⁄2 tsk. røget paprika
- 1 1⁄2 - 2 tsk. flagesalt
- 1⁄2 tsk. mild chilipulver
- Bredbladet persille
-
Ristede sesamfrø
Directions
- Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel. Placer dem sammen med hvidløgsfeddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 185° i ca. 45 minutter eller indtil de er bagt fuldstændig bløde og møre, når du prikker i dem.
- Når auberginerne er kølet af pilles skindet af dem og kødet placeres i en foodprocessor, sammen med resten af ingredienserne, på nær persille og sesamfrø. Hvidløgene befries for skallen og placeres ligeledes i foodprocessoren. En nem måde at få feddene ud af skallerne er ved at trykke let på dem, hvorefter de gerne skulle smutte ud, som man smutter en mandel.
- Blend indtil den ønskede konsistens er opnået og smag til med citronsaft og diverse anvendte krydderier.
- Server Baba ganoush dippen med frisk bredbladet persille og ristede sesamfrø på toppen.