Blog

MANOUSHE

MANOUSHE

Manoushe, eller manakish, er et libanesisk fladbrød, der serveres med forskellige toppings, hvor de mest traditionelle er lavet med enten za'atar, ost eller lammekød.Manoushe er en populær ret i det mellemøstlige køkken og kan serveres både til salat eller en hovedret. I mange mellemøstlige lande spiser man det både som morgenmad og frokost. Spis en friskbagt manoushe med en håndfuld friske urter som fx. mynte og bredbladet persille og lidt god feta.Za'atar er en mellemøstligt krydderiblanding, der bruges i både kød- og grøntsagsretter. ASA har lavet en autentisk, velsmagende blanding med masser af urter og sesamfrø. Her som drys på...

Read more →


PERSISK KÆRLIGHEDSKAGE

PERSISK KÆRLIGHEDSKAGE

Led tankerne hen på 1001 nats eventyr med denne delikate kage. Ingredienser: 200 g blødt smør 150 g rørsukker 4 æg 200 g græsk yoghurt Saft og skal fra 1 citron 2 tsk. rosenvand 250 g mandelmel 125 g hvedemel 1 tsk. stødt kardemomme 1 tsk. bagepulver 1⁄2 tsk. salt Glasur: 2-2,5 dl flormelis 2 tsk. rosenvand Citronsaft Pynt: Tørrede rosenblade Hakkede pistacienødder Fremgangsmåde: Forvarm ovnen på 175° Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt æggene et af gangen og derefter citronsaft, fintrevet citronskal, rosenvand og græsk yoghurt. Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig, og sørg...

Read more →


FLATBREAD WITH FALAFEL

FLATBREAD WITH FALAFEL

Denne opskrift på pandebrød med falafler er en opdateret udgave af den klassiske mellemøstlige falafelsandwich i brød. Her er brødene lidt tykkere og lynhurtige at lave. Server dem sammen med hjemmelavet falafler og en sprød salat – ligesom i gadekøkkenerne i Mellemøsten. 4 personer Ingredienser: Pandebrød: 4 dl hvede- eller speltmel 1,5 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 1,5 dl vand Olie til stegning Falafler: 200 g tørrede kikærter, iblødsat i vand i mindst 20 timer (IKKE kikærter fra dåse) 0,5 tsk. natron 1 lille løg 3 fed hvidløg 1 håndfuld friske urter (f.ek.s persille, koriander, purløg) 2 tsk ĀŠĀ stødt...

Read more →


PUMPKIN LATTE

PUMPKIN LATTE

Pumpkin latte er en varm, cremet og krydret drik med kanel, ingefær, muskatnød og nelliker. Hygge i en kop! Ingredienser: 2 spsk græskarpuré eller 1 hokkaido græsker (til at lave græskarpuré fra bunden) 1/2 tsk ASA Pumpkin Pie Spice 2 spsk sukker 1/3 tsk ASA vaniljepulver 1/3 cup stærk kaffe 2,5 dl mælk 1/2 dl fløde til flødeskum ASA Drys til at drysse med  Fremgangsmåde For at lave græskar puré skal du vaske og skære et hokkaido græskar i stykker (med skræl) og damp det i en gryde indtil det er blødt.Køl græskaret ned, fjern skrællen og mos det gennem...

Read more →