Personer
6
Ceviche (også stavet cebiche, seviche eller cevice) er en kold fiskesalat. Retten er populær i de latinamerikanske lande, ingredienserne varierer efter region, og består ofte af frisk søtunge, rejer eller blæksprutte, som er marineret. Server ceviche som forret eller en ret i sig selv på en lun sommeraften. Denne opskrift er udviklet af Camilla Plum.
Ingredienser
-
800 g meget frisk fisk, i filet, og helt uden ben (kuller, torsk, multe, lyssej er rigtig gode bud)
- saft af 3 lime, 1 citron og 1 appelsin
- skal af 1 lime og en halv appelsin
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. sherryeddike
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk. ĀŠĀ salt, måske lidt mere
- 2 spsk. brunt sukker
- 1 tsk. knust ĀŠĀ sort peber
- 1-2 røde chili, uden kerner og frøvægge (gerne aji)
- 2 knuste ĀŠĀ allehåndebær
- et bundt frisk koriander
- 2 avocadoer
- friske ferskner eller abrikoser hvis du har
- 4 modne tomater
- 1 stort rødløg
Fremgangsmåde
Frys fisken i 12 timer. Skær avocado, tomater, frugt, og rødløg i tynde både. Rør en marinade af citrussaft, krydderier, salt og sukker. Smag til - den skal være syrlig men lige knækket af sødme, og salt nok til også at salte fisken
- Skær tynd farvet skal af en lime og en halv appelsin, det hvide må ikke komme med. Skær i meget tynde strimler. Rør strimlerne i marinaden. Hak korianderen groft. Skær fisken i meget tynde skiver. Læg den i et stort fad sammen med grønsagerne, hæld marinaden over. Lad det trække til fisken er hvidlig, helt igennem
- Det varer mindst 2, og gerne 8 timer. Vend forsigtig rundt et par gange, så alt bliver marineret. Smag marinaden til undervejs med salt og evt. sukker. Spis køligt med brød til.