CAJUN SEASONED SALMON WITH QUINOA PILAU
Servings
4
Denne ret udgør en nem og lækker aftensmad, hvor der både er smag og fylde med krydderiblandingen cajun.
Ingredients
- 600 g laks (4 store stykker)
- 1 1/2 spsk ĀŠĀ Cajun
- ĀŠĀ Havsalt
-
ĀŠĀ Sort peber
- 250 g quinoa
- Dobbelt vandmængde
- 3 ĀŠĀ laurbærblade
- 3 fed hvidløg
- 3 forårsløg: 2 1/2 cm revet ingefær
-
100 g mørkchampignon
- 1 rød peberfrugt
- 125 g friske tomater
- 125 g asparges. Enderne knækkes af og toppene lægges til side
- 100 g friske ærter
- 4 spsk god olivenolie
- ĀŠĀ Havsalt
- ĀŠĀ Sort peber
- Saft og skal af en 1/2 citron
-
Lemon wedges to garnish
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1 dl skyr
- 3/4 tsk ĀŠĀ Cajun
Laks:
Quinoapilao
Dressing
Directions
Quinoa skylles og koger 20 min i vand, salt og laurbærblade. Mens den koger, tilberedes grønsagerne. Når quinoaen er færdig, trækker den til grønsagerne er færdige
- Skær grøntsagerne i passende mundrette stykker. Løg, hvidløg og ingefær svitses i olie et par minutter. Champignon tilsættes og steges i yderligere nogle minutter. Tilsæt derefter peberfrugt og tomater
- Der skal være bid i grønsagerne, så de må ikke blive for bløde. Salt og peber tilsættes. Til sidst blandes de skårne asparges i, undtagen toppen og 3/4 af ærterne. Sluk for varmen
- Bland straks med den kogte quinoa og tilsæt revet citronskal og -saft. Imens det trækker, tilberedes laksen
- Laksestykkerne drysses med 1 spsk. cajun, salt og peber. Steg laksestykkerne på en pande med skindsiden nedad i 8-9 min ved middelvarme. Fedtstof kan udelades, da laks er en fed fisk. Laksestykkerne vendes og steges færdige i ca. 3 min
- Aspargestoppene tilsættes quinoablandingen
- Créme fraiche blandet op med skyr røres med 3/4 tsk. cajun. Der pyntes med fintskårne toppe af forårsløg, friske ærter og citronbåde, evt. rucola og der strøs med lidt cajun. Serveres straks.