HARIRA - MARROCAN CHICKPEAS SOUP
Servings
4
Harira er en klassisk marokkansk kikærtesuppe med mange dejlige krydderier og kikærter, der både er en populær forret, men spises også i stor stil som eftermiddagssnack.
Hjemme hos os varer den aldrig længe - og de eventuelle rester, der måtte være, bliver ofte til frokost eller aftensmad dagen efter. Hvis ikke Julian har spist det til morgenmad!
Lav gerne en stor portion - den sagtens kan holde sig i køleskabet i flere dage. Efterhånden som det bliver varmere kan den også fungere som en kold suppe med friske sommerurter.
Ingredients
- 1/2 dl olivenolie
- 2 løg
- 2 røde peberfrugter
- 3 gulerødder
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk tomatpure
- 2 spsk fintrevet frisk ingefær
- 1-2 finthakket frisk rød chili
-
1 spsk stødt gurkemeje
-
1 spsk sød paprika
-
1 tsk stødt kardemomme
-
2 spsk hel spidskommen
-
2 spsk hel koriander
-
2 tsk chiliflager
-
1 kanelstang
- 2 ds kikærter
- 100 g røde linser
- 1 kg tomater
- 1,5 l vand
- Salt og peber
Directions
- Hak løgene fint og skær peberfrugt og gulerødder i tern.
- Varm olien op i en gryde som suppen kan være i og steg løg, peberfrugt, gulerødder, hvidløg, ingefær og krydderier gyldne i olien. Kom tomatpureen i og steg videre. Hæld tomater, røde linser, kikærter og vand i gryden.
- Kog op og skru derefter ned igen. Lad suppen stå og simre i en lille time. Den er færdig, når konsistensen er jævn og væsken er tyknet, og det hele smager dejligt af simreret.
- Smag til med salt, peber, og måske en smule sukker, hvis den er skarp af tomaterne.
- Skær citronen i skiver. Server den varme suppe med en skefuld yoghurt, frisk citronsaft og krydderurter og evt en skefuld dukkah.
- Tip: Ind imellem spiser vi harira med fladbrød drysset med za'atar. De kan også laves meget nemt ved at varme pitabrød i ovnen penslet med olie og drysset med za'atar.