NÆSTEN VEGETARISK BUTTER CHICKEN MED SVAMPE
Servings
8
Cook Time
2 hours
Det er kun kokken, der oplever hele denne ret. Dens sanselighed starter allerede i køkkenet. Alle de tørrede krydderier til garam masalaen, som ristes. Derefter stødes i morteren. Gheen, som bruser i gryden. Boblerne, som sprænges og så blandes med krydderierne. Tomatpureen. Duften er overvældende. Lydene er omsluttende. Det er en oplagt ret at tilberede sammen med sine gæster.
Ingredients
-
½ dl olie
-
5 fed hvidløg
-
2 piri piri-chili (udelades, hvis du ikke vil have det for stærkt)
-
2 friske røde chilier
-
4 løg
-
2 spsk ingefær
-
5 spsk spidskommen
-
3 spsk korianderfrø
-
½ spsk kardemomme
-
½ spsk sort peber
-
½ spsk fennikelfrø
-
2 stjerneanis
-
1 tsk nellike
-
1 kanelstang
-
3 laurbærblade
- ¼ muskatnød
-
100 g ghee (eller smør)
-
1 glas tomatpassata (ca. 800 ml)
-
½ l fløde 38 %
-
1 dl hønsefond (eller almindeligt vand)
-
100g butter
-
500 g ’Chicken of the woods’ svovlporresvamp (kan erstattes med kejserhat eller portobello)
Sovsebasen
Garam masalaen
Sovsen
Directions
Sovsebasen
Skær ingredienserne i mindre stykker, og kom dem op i en blender.
Kør blenderen ved høj hastighed, indtil det er blevet til en homogen masse.
Garam masalaen
Kom alle ingredienserne, på nær muskatnød, i en tør pande, og varm op ved middel varme i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring, indtil der dufter kraftigt. Krydderierne må ikke brænde på.
Riv muskatnødden ned i en morter eller en lille blender.
Kom de ristede krydderier i morteren, og stød (eller blend) dem, indtil det bliver til et pulver.
Sovsen
Kom gheen i en stor gryde, og varm op ved middelhøj varme.
Hæld sovsebasen i gheen, og lad det simre i ca. 10 minutter under omrøring.
Tilsæt krydderiblandingen og tomatpureen, og steg i yderligere 5 minutter under omrøring.
Tilsæt tomatpassataen og hønsefonden, og lad retten simre i 1 time under låg.
Skær svampene i stykker på ca. 2 x 2 cm, kom dem i gryden, og lad dem simre i yderligere 15 minutter.
Rør fløden og smørret i gryden, og smag til med salt og peber.
Serveringsforslag
Kogte basmatiris, naanbrød, Raita, 1 bdt frisk koriander og frisk chili.