PATATAS BRAVAS
Servings
4
En spansk og temperamentsfuld måde at bruge både nye og gamle kartofler. Det smager vanvittigt godt, og så er det nemt. Spis som tapas eller til alt kød og fisk.
Denne opskrift er udviklet af Camilla Plum.
Ingredients
-
100 g chorizo i tynde skiver
- 2 spsk olivenolie
- 1 tyk skive surdejsbrød
- 750 g små kartofler i samme størrelse
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk frisk merian
- 1 spsk paprika
- 1/2 tsk røget paprika
- 1 dl sherry
- 1 spsk sukker
- 1 finthakket rod og 1 grøn chili
- 1 tsk groft salt
Directions
Steg chorizoskiverne i olivenolie, tag dem op, når de er blevet sprøde
- Riv brødet groft, og steg brødkrummerne i den samme olie
- Kog kartoflerne
- Steg hvidløget i tynde skiver i olivenolie til det bliver gyldent, kom chiliflager, spidskommen, merian og paprika i. Og til sidst sherry. Lad det koge ind til en tyk sirup, og strø sukkeret over
- Ryst kartoflerne i panden med krydderierne. Kom de friske chili i og drys med brødkrummer
- Rør chorizo'en i og smag til med groft salt. Spises med det samme.