MAROKKANSK LAMME TAGINE MED RAS-EL-HANOUT
Personer
4
Denne opskrift er simpel at lave og giver en krydret og autentisk smag af det nordafrikanske køkken.
Tak til Sam & Sam Clark fra Moro Restaurant i London for opskriften og til fotograf Jonas Lodahl for billedet.
Ingredienser
- 4 store lammeskank
- 40 g usaltet smør
- 2 spsk olivenolie
-
50 g Ras-el-Hanout
- 5 spsk revet løg
- 5 spsk grofthakket frisk koriander
- 500 g udstenede svesker, der har trukket i koldt vand
- 2 spsk honning
-
Havsalt
-
Sort peber
-
2 spsk sesamfrø, let tørristede
- 180 g hele blancherede mandler (uden skind), der ristes i olivenolie indtil de er gyldne.
- 4 spsk frisk og grovhakket koriander (valgfri efter smag)
Til servering:
Fremgangsmåde
- Put smør og olivenolie i en stor gryde over medium varme.
- Når smøret begynder at syde, tilsæt så ras-el-hanout, løg og koriander. Steg i ca. 30 sekunder.
- Tilsæt derefter lammeskanke og rør rundt indtil kødet er dækket af krydderiblandingen.
- Dæk kødet til med vand og bring det i kog og indstil derefter varmen, så det simrer let.
- Tilsæt halvdelen af sveskerne (uden vand) og kog i 1 ½ time indtil kødet begynder at blive mørt. Tilsæt herefter resten af sveskerne, honning og lidt salt og peber.
- Lad retten simre i yderligere en halv time –eller indtil kødet er mørt og saucen er reduceret og tyknet.
- Server med sesamfrø, mandler og den friske koriander drysset over.
- Serveres med couscous, ris, fladbrød eller vermicelli.