STEGT KOTELET KRYDRET MED JAMAICAN JERK
Lækker og nem opskrift på aftensmad: Stegt kotelet med Jamaican Jerk, grønkål, croutoner og ovnbagte kartofler.
Opskriften er udviklet af kokken Jacob Dahl fra Skagenfood.
Opskriften findes også som en del af måltidskasserne fra Skagenfood.
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
-
10 g Jamaican Jerk
- 1 hvidløg
-
1 manitoba bolle
- 2 rødløg
- 1 citron
- 700 g små kartofler
- Frisk timian
- Grønkål
-
salt
-
peber
Fremgangsmåde
Kartofler:
- Skrub eller skræl kartoflerne grundigt og skyl dem.
- Halvér og læg dem i et ovnfast fad sammen med de 2 (upillede) hvidløgsfed pr person.
- Dryp med olivenolie og krydr med salt, peber og Jamaican Jerk (brug det halve her).
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 35-40 min.
Kød:
- Tag koteletterne ud af køleskabet og posen ½ time før de skal steges.
- Krydr dem med salt, peber og Jamaican Jerk (pas på det er stærkt!).
- Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side.
- Lige før de er færdige tilsættes små klatter smør sammen med et par timianstilke (gem lidt timian til grønkålen) og 1 fed knust hvidløg pr kotelet.
- Lad koteletterne stege videre i et par minutters tid hvor du drypper med smørret fra panden med en ske.
- Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol så de holder sig varme.
- Lad dem trække i 2-3 minutter før du serverer dem. (gem pande og fedstof til grønkålen)
Grønkål:
- Rib grønkålen af stænglerne og pluk bladene i mindre mundrette stykker.
- Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge.
- Skær brødet ud i tern på ca. ½ cm og steg dem gyldne på panden, hvor du stegte koteletterne.
- Tilsæt grønkålen og steg videre i 2-3 min.
- Drys til sidst med plukket og hakket timian samt fintsnittet rødløg.
- Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft + lidt af den gule skal.
- Anretning: Som vist, riv lidt citronskal over kødet og server de stegte kartofler i en skål ved siden af.