OVNBAGT PIGHVAR MED FISH RUB
Ovnbagt pighvar er en skøn og enkel ret, og er tilmed utroligt nem at tilberede. Det er nok en af de bedste fisk vi har i vores farvande.
Grill den om sommeren og bag den i ovnen i efterår og vinterperioden.
Ingredienser
- 1 pighvar
- 1 fennikel skåret i hele skiver
- 3 spsk. olivenolie
-
1 - 1 1⁄2 spsk. Fish rub
- Skiver af smør (valgfrit)
-
Flagesalt
- 2 citroner skåret i skiver
- Et bundt frisk dild/persille
- 1 dl. tør hvidvin
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 185° og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Placer fennikelskiverne i et fladt lag på bagepladen, dryp med en spsk. olivenolie og drys med med flagesalt. Bag dem i 20 min.
- Vask pighvaren godt i koldt vand og dup den tør. Snit den et par steder på tværs af rygraden. Dette sikrer at kødet på fisken bliver ligeligt tilberedt. Gnid olie samt Fish rub krydderiblandingen ind i skindet, og godt ind i de snit du har lagt. Hvis du ønsker kan nogle gode skiver smør placeres i snittene.
- Læg pighvaren ovenpå de bagte fennikelskiver, drys med flagesalt og læg frisk dild, persille eller andre friske krydderurter ovenpå fisken.
- Placer citronskiverne spredt ud på pighvaren og tilføj hvidvinen til bunden.
- Bag pighvaren i ca. 40 minutter. Når kødet er varmt inde ved benet er pighvaren færdigbagt.
- Server med de bagte fennikel og tilbehør som fx. ovnbagte kartofler eller grillede asparges, hollandaise sauce, en frisk grøn salat og en god skive surdejsbrød.